Președintele Ripensiei a împrumutat-o pe ACS Poli cu aproape 7 miliarde de lei vechi! Cum comentează situația

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Jan. 2019, 15:38 Campionat
Președintele Ripensiei a împrumutat-o pe ACS Poli cu aproape 7 miliarde de lei vechi!** Cum comentează situația

Tabelul preliminar de creanțe întocmit pentru clubul în insolvență ACS Poli a scos la iveală detalii interesante. Așa cum se știa, gruparea condusă de Radu Birlică a împrumutat în sezonul trecut, când era în Liga 1, bani de la diverși oameni de afaceri din Timișoara, garantând că va rămâne în același campionat. Printre ei se regăsește și afaceristul Dumitru Mihu, acum președintele al Ripensiei, ajuns la conducerea roș-galbenilor la un an de când a dat bani pentru alb-violeți.

De altfel, doar Mihu și ANAF-ul se regăsesc la creanțe garantate, dintr-un total de 143 de persoane care au de recuperat bani de la club. Dumitru Mihu a împrumutat de două ori clubul care acum îi este rival în Liga 2, iar ACS Poli a girat cu o cesiune de creanță din banii din drepturile TV pentru sezonul 2018-2019, bani care nu au mai venit, deoarece echipa a retrogradat. Mihu a împrumutat clubul alb-violet pe 4 septembrie 2017 și pe 27 noiembrie, pe vremea când nu era președintele roș-galbenilor.

„Nu eram atunci implicat la Ripensia, chiar la o lună după ce am le-am dat banii am avut primul contact cu grupul de sprijin al Ripensiei. Am vrut pur și simplu să sprijin un proiect sportiv al Timișoarei. Le-am dat o sumă destul de mare (n.r. – aproape 7 miliarde de lei vechi). Sperăm să vină un investitor strategic, să-mi recuperez banii, ca să îi pot reinvesti la Ripensia. E o procedură tehnică prin care te înscrii într-un registru, ca să fie suma garantată. S-au ocupat avocații mei”, a declarat Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Din septembrie, Mihu a devenit noul președinte al Ripensiei, al doilea din istoria clubului, după Radu Ienovan, rămas și el în conducerea roș-galbenilor.

Articol scris de Anda DELIU

 

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Jan. 2019, 15:38 Campionat
Pe aceeași temă