Szilagyi, „o viață” la Târgu Mureș: „Poate plec la vară”

Szilagyi,

Un fotbalist din liga a II-a poate intra în istorie pentru longevitatea la o singură echipă. Ceea ce pentru mulți jucători e de neconceput, pentru fundașul stânga al ASA-ului e povestea carierei. Jucătorul de 28 de ani a jucat doar acasă, la Târgu Mureș. „Nici nu mai știu al câtelea campionat e aici. Am fost și la junior la Mureș, iar de 8 ani sunt la prima echipă. Mă cunosc și pietrele aici”, glumește jucătorul.

„Aș face o schimbare”

Din 2008 a prins 3 denumiri ale aceleași echipe. A jucat pentru Transil, FCM și acum ASA. Practic o singură echipă, dar cu alt nume. Spune că a refuzat de mai multe ori să plece, deși a avut ocazia. „Am avut câteva oferte, după ce am jucat în Liga I, dar n-am plecat. M-am atașat de această echipă. Cei de aici m-au ajutat foarte mult și am decis să rămân”, explică fundașul, care la vară își va încheia contractual cu ASA.

La 28 de ani s-a decis să ia în calcul și varianta plecării: „Nu știu dacă îmi voi prelungi contractul. Aș face parcă o schimbare. A trecut mult timp”.

„Avem șanse mari la promovare”

Szilagyi ar mai vrea să trăiască o promovare, înainte să plece de la Târgu Mureș. „Cu transferurile pe care le-am făcut cred că avem șanse mari să promovăm. Totul se va decide în play-off. CSU Craiova și Bistrița sunt cele mai grele adversare „, crede fundașul stânga, care a bifat 98 de meciuri pentru ASA, în primele două ligi.

20 de ani a jucat Szilagyi la Târgu Mureș, din 1994 de când a început fotbalul

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă