Șunda dezminte blatul: „Banii erau primă”!

17 Jul. 2012, 09:40 Special
Șunda dezminte blatul:**

După materialul de ieri din ProSport legat de blatul făcut de Viitorul Constanța în meciul cu Săgeata Năvodari, ProSport a luat legătura cu antrenorl Săgeții pentru a afla și varianta acestuia despre cele întâmplate la acel meci. Șunda spune că acesta nu este singurul meci în care echipa sa a fost bănuită de blat, dar el garantează pentru elevii săi că au fost corecți acum.

Domnule Șunda, ați simțit ceva în neregulă la meciul cu Viitorul Constanța?
Nu! Prin prisma faptului că ne‑au lipsit foarte mulți jucători titulari, din varii motive. Țin să subliniez, pentru că am văzut și în ziarul dumneavoastră, că Vezan a plecat accidentat. Doctorul poate să vă spună exact acest lucru. Mie mi-a spus că are piciorul în ghips și că este accidentat încă de marți.

De unde proveneau banii care au fost împărțiți după meciul cu Viitorul?
E adevărat că s-au împărțit niște bani după acel meci, am vorbit și eu cu domnul director general Terzi, și mi-a spus că în săptămâna premergătoare le spusese jucătorilor că le va da o primă de obiectiv, fiindcă și-au atins ținta. Este vorba de o clasare între locurile 1-4. Și că banii vor fi împărțiți în funcție de minutele jucate și de contribuția adusă la îndeplinirea acestui obiectiv. Se poate vedea lista cu jucători, este la directorul sportiv, Uda Costea, care o are semnată de toți jucătorii. E vorba, așa cum ați scris și dumneavoastră, de suma de 10.000 de euro. Eu am plecat imediat după meci, eram supărat că am luat bătaie, era a treia înfrângere consecutivă… nu am fost de față când s-au împărțit banii respectivi. Nu eram acolo, dar se poate vedea exact cum s-au împărțit cei 10.000 de euro. Eu nu mi-am luat banii nici în ziua de azi, trebuie să mi se dea. Acolo au fost antrenorii secunzi, Funda și Mina, precum și directorul general și directorul sportiv. Eu nu mi-am luat banii nici în ziua de azi. Din acea mie de euro care revenea antrenorului, s-a hotărât ca Gache, fostul tehnician, să ia 500 de euro și eu 500 de euro.

La o echipă aflată într-o situație financiară delicată, cel puțin la momentul acela, de unde s-au făcut rost de bani pentru prima de obiectiv?
Păi tocmai asta a fost ideea clubului… ca jucătorii să nu plece acasă. Unii chiar ne-au așteptat, vreo 7-8, pentru că Primăria nu adusese banii, nu știu ce s-a întâmplat, a fost o mică întârziere. Unul a vrut să plece cu copilul și n-a mai plecat, a luat împrumut de la nu știu cine ca să plece acasă. Unii aveau trenuri… vă dați seama.

Care este situația salarială în momentul de față?
Mai e o restanță de o lună de zile, intrăm în a doua lună. Dar nu ne facem griji, sunt unele mici probleme legate de reglementarea bugetului Primăriei.

Ați avut vreo întâlnire cu vreunul dintre oficialii de la Viitorul în zilele premergătoare meciului?
Nu am avut nicio întâlnire cu nimeni. Cred că nu sunt chiar atât de prost încât să stau ore în șir la Iaki. Acolo am fost ultima dată acum un an și jumătate când m-am întâlnit cu niște prieteni.

Ați simțit la vreun alt meci lucruri suspecte?
Suntem bombardați din toate părțile! La meciul cu Farul că au venit conducătorii de acolo și au făcut nu știu ce. Acolo au fost suspectați dintre jucători, am luat gol în minutul 90. Există acest grup Ticu, Linte…oamenii aceștia care v-au spus dumneavoastră lucrurile astea și care influențează tot timpul. Că meciul cu Farul a fost blat, că meciul cu Botoșani a fost blat.

Pentru toți jucătorii bag mâna în foc, cu excepția lui Chițu, despre care nu am dovezi, dar nu a fost la meciul de baraj de acum două sezoane
Aurel Șunda, antrenor Navodari

Clubul are o datorie de 30 de milioane de lei vechi la mine
Aurel Șunda, antrenor Navodari

Articol de Costin NEGRARU și Costin ȘTUCAN

17 Jul. 2012, 09:40 Special
Pe aceeași temă