Cum face rost de bani fiul lui Liviu Dragnea pentru a finanța liderul Ligii 2, Turris-Oltul: „Mâine vreau să am 2 miliarde pe masă, fără prea multă gălăgie. Nu-i am, vă bag pe toți unde vă este locul”

Marius ANGHEL 07 Sep. 2019, 15:14 Diverse
Cum face rost de bani fiul lui Liviu Dragnea pentru a finanța liderul Ligii 2, Turris-Oltul:**

Turris-Oltul Turnu Măgurele, echipa finanțată de Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD, Liviu, a învins, sâmbătă, pe teren propriu, pe ASU Politehnica Timișoara, scor 2-0, și se menține ca lider în Liga 2. După șase etape, trupa antrenată de Erik Lincar are 18 puncte din tot atâtea posibile. Dar, performanța costă! Clubul teleormănean nou-promovat în eșalonul secund are nevoie de mulți bani, iar finanțatorul Valentin Dragnea se pare că aplică și metode neconveționale pentru a alimenta conturile echipei.

Site-ul liberinteleorman.ro explică. În zona Lița și alte localități, mulți au pământul în arendă la familia Dragnea, mai exact a lui Valentin, cel care patronează firma compania Nutrelo Group SA, fosta Zooveg 2010 SA, cea care se și află pe tricoul echipei Turris-Oltul. Dar, acesta nu a mai plătit oamenii de mai mult timp, motivul fiind, conform sursei menționate, nevoia de lichidități pentru echipa de fotbal.    

Sub protecția anonimatului, cei implicați au vorbit pentru liberinteleorman.ro. „Fiul lui Dragnea vrea mâine 2 miliarde din bancă pentru echipa de fotbal, care joacă pe terenul de la stadionul din Turnu, crezând de cuviință că este mult mai importantă cumpărarea de jucători decât drepturile unor oameni amărâți care așteaptă banii pentru a-și cumpăra lemne pentru iarnă. Pe acest stadion unde ar avea dreptul să joace mai multe echipe și pe care a pus monopol familia Dragnea, după cum bine știți, este acum proprietatea lor privată”, se arată într-un material publicat înaintea meciului cu ASU Poli.

La sediul firmei, se pare că au avut loc câteva contre pe tema plății către cei care au pământul în arendă către Dragnea junior, iar replica sa ar fi fost: „Mâine vreau să am 2 miliarde pe masă, fără prea multă gălăgie. Nu-i am, vă bag pe toți unde vă este locul!”.

Sursele explică faptul că banii se achită, dar nu pentru cei care ar avea nevoie: „Se vor scoate banii respectivi, dar nu pentru arendă! Oamenii sunt puși pe drumuri zi de zi!”.

În altă ordine de idei, la Turnu Măgurele se fac presiuni asupra autorităților locale pentru a sprijini financiar echipa prin amenințarea că echipa se va muta pentru meciurile de pe teren propriu la Slatina.

Turris-Oltul este singura echipă din actualul sezon al Ligii 2 care are victorii pe linie după șase etape, ocupă primul loc, cu 18 puncte și are golaveraj 15-1. A doua clasată, CS Mioveni, are 14 puncte.

Silviu Pană (52) și Cristian Bud (90+1), ambii foști jucători în Liga 1, au marcat golurile echipei Turris-Oltul în meciul cu ASU Poli.

Marius ANGHEL 07 Sep. 2019, 15:14 Diverse
Pe aceeași temă