„Stegarii” au dat cu subsemnatul la FRF. Ancheta privind meciul cu Gaz Metan continuă

Marius ANGHEL 12 Jun. 2015, 14:14 Special

• O delegație numeroasă, din care au făcut parte oficiali, antrenori și jucători de la FC Brașov, a fost audiată joi la Comisia de Disciplină a FRF.
• Și omul de afaceri brașovean Vasile Dochița a fost prezent la ședință.

După ce Romică Pașcu a fost audiat marți la Comisia de Disciplină care anchetează meciul FC Brașov – Gaz Metan Mediaș din ultima etapă a Ligii 1, ieri o delegație numeroasă a brașovenilor, în frunte cu oficialii clubului: Romeo Pașcu și Ilie Vîju, a dat declarații în fața comisiei. Nu au lipsit nici antrenorii Adrian Szabo și Laszlo Balint, jucătorii Marian Constantinescu, Mugurel Buga, Cristi Ganea, Vlad Boția, dar și cei doi juniori care au stat pe bancă la meciul cu Mediașul, Dragoș Bleambu și George Monea. Deși au fost convocați la ședința Comisiei de Disciplină, fundașii Lucian Goian și Mislav Leko au absentat motivat. Lucian Goian este plecat din țară în luna de miere, iar Leko se află în Croația. Deși a fost citat, portarul Daniel Mutu nu s-a prezentat. „Dacă un jucător sau un oficial lipsește nemotivat poate fi amendat, conform regulamentului, cu 15.000 de lei”, spun surse din cadrul FRF.

Surprinzător, la ședința de ieri a fost prezent și Vasile Dochița, omul de afaceri brașovean care i-a premiat pe jucători. „Nu am nimic de ascuns, de aceea am mers la federație. Săptămâna trecută am dat o declarație și în fața ofițerului de integritate al FRF”, a declarat Vasile Dochița.

Anchetă FRF

FRF a deschis o investigație după ce jucătorii de la FC Brașov au fost premiați de conducerea clubului pentru remiza înregistrată în meciul cu Gaz Metan Mediaș, scor 0-0, în urma căreia echipa antrenată de Adrian Szabo a retrogradat în Liga a II-a. Jucătorii de la FC Brașov au fost premiați chiar dacă au retrogradat în Liga a II-a, în urma acestui rezultat. Această premiere a dat naștere la suspiciuni în cadrul FRF, care a decis să deschidă o investigație.

Ofițerul de integritate al federației, Costin Negraru, a audiat mai mulți jucători ai formației patronate de Ioan Neculaie, cât și pe cei medieșeni. În urma rezultatului de egalitate înregistrat în meciul FC Brașov – Gaz Metan Mediaș, scor 0-0, din ultima etapă a Ligii 1, au retrogradat ambele echipe, în primul eșalon rămânând Concordia Chiajna, care a învins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploiești, cu scorul de 3-2.

Neculaie către Romică: „Unde merge mia, merge și suta!”

Altfel, Romeo Pașcu, președintele de onoare al FC Brașov, a avut miercuri seara o intervenție la radio Sport Total FM. Pașcu a spus că Ioan Neculaie va continua să susțină echipa și în Liga a II-a, dar solicită un ajutor din partea Primăriei și Consiliului Județean Brașov. „Cu domnul Neculaie am avut o discuție dacă mai ține sau nu echipa. Mi-a spus așa, «Mă, Romică, unde merge mia, merge și suta!». I-am spus că între 600 și 800 de mii de euro ne-ar costa un an în Liga a II-a. Sigur, dânsul dorește un ajutor din partea Primăriei și a CJ, că și așa vin alegerile. Mai mult, am vorbit și cu președintele Ligii a II-a (n.r. – Auraș Brașoveanu), un băiat deștept, care mi-a spus că va propune să se voteze o singură serie. Sigur, aceasta va fi foarte atractivă din acest punct de vedere, iar echipele vor avea parte de niște sume de bani în plus din drepturile de televiziune”, a spus Romeo Pașcu, la „Trafic sport”, emisiune realizată de Horațiu Sima.

Romică îl propune pe Dochița președinte!

Romică avansează și un nume pentru funcția de președinte al clubului: Vasile Dochița. „La FC Brașov va fi și un nou președinte, că eu nu mai am vîrsta necesară. Cel mai bun președinte ar fi un om de afaceri, și cred că Vasile Dochița este cel mai potrivit”. „Nu m-a interesat și nu mă interesează acest post. Eu doar am ajutat și voi ajuta și în continuare clubul cu cei voi putea”, este răspunsul lui Dochița.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 12 Jun. 2015, 14:14 Special
Pe aceeași temă