Litigiul cu Adrian Ciul i-a adus Olimpiei a treia excludere din Liga 2. Clubul sătmărean a înregistrat și o nouă depunctare

Marius ANGHEL 18 Feb. 2018, 13:20 Campionat
Litigiul cu Adrian Ciul i-a adus Olimpiei a treia excludere din Liga 2.** Clubul sătmărean a înregistrat și o nouă depunctare

Chiar dacă echipa nu mai există după ce s-a desființat în această iarnă și orice măsură împotriva ei este dictată degeaba, Federația Română de Fotbal continuă să depuncteze și să excludă din campionat Olimpia Satu Mare în litigiile pe care echipa din nord-vestul țării le are cu foștii jucători.

Astfel, după ce până de curând înregistrase o penalizare de 48 de puncte și două excluderi din campionat, din litigiile cu Adrian Voicu și Iulian Anca Trip, în ședința din această săptămână a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, Olimpia s-a ales cu o a treia excludere din Liga 2 și cu încă două puncte în minus.

Litigiul pe care Olimpia îl are cu fostul jucător Adrian Ciul (foto) i-a adus, în cele din urmă, după mai multe depunctări, clubului sătmărean o nouă sancțiune de excludere. „Comisia a hotărât excluderea CS FC Olimpia 2010 Satu Mare din toate competițiile organizate sub egida FRF, ca urmare a neachitării obligațiilor financiare în termenul regulamentar față de creditorul Ciul Adrian Iacob”, a fost verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF din 14 februarie.

În viitoarele ședinte ale comisiei, gruparea sătmăreană va primi noi sancțiuni de excludere și din procesele cu Bogdan Faur, Valter Heil, Raul Krausz, Olivier Lusamba, Cosmin Iuhas și a celorlalți foști jucători care și-au depus memorii în speranța că-și vor recupera restanțele financiare.

-30 de puncte în clasament

Tot în ședința de pe 14 februarie, Olimpia s-a mai ales cu încă două puncte scăzute în clasament, de această dată în urma litigiului cu Valter Heil.

Olimpia a ajuns astfel la un total de 50 de puncte scăzute în acest sezon, adică acum are în clasament -30 de puncte. În cele 21 de etape desfășurate în prima parte a sezonului, Olimpia obținuse 23 de puncte pe teren, dar, odată cu excluderea, a rămas fără trei puncte din victoria cu Metaloglobus obținută în retur.

Nu va fi ultima depunctare, Olimpia urmând a avea și mai multe puncte în minus în clasament.

Odată cu excluderea Olimpiei din Ligii 2, meciurile din retur ale echipei sătmărene vor fi câștigate cu 3-0 de adversare.

VEZI cum arată NOUL CLASAMENT al Ligii 2 după excluderea și depunctarea Olimpiei

Marius ANGHEL 18 Feb. 2018, 13:20 Campionat
Pe aceeași temă