Stand Rom Tomești a câștigat Cupa Unirii Iași

30 Jan. 2012, 12:05 Special
Stand Rom Tomești a câștigat** Cupa Unirii Iași

Echipa ieșeană Stand Rom Tomești a câștigat, duminică seară, la Sala Polivalentă din Iași, ediția a doua a Cupei Unirii la minifotbal. În finala turneului, Stand Rom a învins după un meci extrem de spectaculos echipa nemțeană Oz Er Golden Roman, scor 4-3, prin golurile marcate de Borhan Ionuț-2, Lungu Dan, Grigoraș Florin, respectiv Tiron Bogdan, Ghercă Adrian și Avram Dragoș.

Trofeul rămâne astfel în vitrina echipei Stand Rom, câștigătoare și a primei ediții a Cupei Unirii

Trofeul a fost înmânat echipei învingătoare de către fostul internațional Florin Prunea, președintele CSMS Iași, care a dat și lovitura de începere a finalei.

În finala mică, Railex Suceava a învins cu scorul de 2-1 pe Magic Aldoor Auto Driver Iași, golurile fiind marcate de Cârdei și Ailenei, respectiv Despan pentru ieșeni.

În meciul pentru locurile 5-6, Fenix Piatra Neamț a dispus de Nera Computers Iași cu scorul de 5-3, golurile fiind marcate de Brais-2, Gâdioiu și Găucean-2, respectiv A. Borș-2 și Chelcu Vlasian.

Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Florin Grigoraș, de la Stand Rom Tomești, iar cel mai bun portar a fost ales goal-keeper-ul finalistei Oz Er Golden Roman, Coșa Gabriel.

Turneul a fost organizat de HIT Media Investment, în colaborare cu Direcția pentru Tineret și Sport Iași și Federația pentru Minifotbal din România.

Principalul organizator a fost Paul Costaș, prim-vicepreședintele Federației de Minifotbal din România și președintele Diviziei Galactice de Bahlui Iași.

Printre personalitățile prezente în sală s-au regăsit Ciprian Paraschiv, reprezentantul Agenției Naționale pentru Sport și Tineret în teritoriu, consilierul local Sorin Iacoban, șeful comisiei pentru sport din cadrul Primăriei Iași, Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România.

Organizatorii au acordat cupe, plachete și diverse alte premii echipelor participante, precum și două trofee pentru cel mai bun portar, respectiv cel mai bun jucător.

Rezultatele complete ale ediției a doua a Cupei Unirii la minifotbal:

Faza grupelor:
Magic Aldoor Auto Driver Iași – Stand Rom Tomești 2-2, 5-6 după loviturile de departajare
Nera Computers Iași – Oz Er Golden Roman 0-0, 4-5 după loviturile de departajare
Railex Suceava – Nera Computers Iași 5-1
Magic Aldoor Auto Driver Iași – Fenix Piatra Neamț 3-1
Stand Rom Tomești – Fenix Piatra Neamț 1-0
Oz Er Golden Roman – Railex Suceava 4-3

Finala 5-6

Fenix Piatra Neamț – Nera Computers Iași 5-3 (Brais 2, Găucean 2, Gâdioiu – A. Borș 2, Chelcu).

Finala 3-4
Magic Aldoor Auto Driver Iași – Railex Suceava 1-2 (Despan Andrei – Cârdei, Ailenei).

Finala 1-2

Stand Rom Tomești – Oz Er Golden Roman 4-3 (Ionuț Borhan 2, Grigoraș Florin, Dan Lungu – Avram Dragoș, Tiron Bogdan, Ghercă Adrian).

Paul Costaș, organizatorul evenimentului: „Mă bucur că am putut organiza din nou acest turneu, cu prilejul Zilei Unirii, la standarde ridicate și cu o participare de excepție, competiția reunind la start echipe din trei județe. S-a jucat un fotbal spectaculos în cadrul turneului, am avut parte de meciuri frumoase atât în grupe, cât și în cele trei finale, apreciat de public. De asemenea, mă bucur că trofeul a rămas la Iași și sper ca în anul 2013 să organizăm din nou acest turneu care să devină o traditie nu doar pentru orașul nostru, ci și pentru minifotbalul din România”.

Florin Prunea, președinte CSMS Iasi: „A fost un turneu reușit și vreau să spun că am văzut meciuri foarte spectaculoase, cu echipe foarte bune care nu au cedat în niciun moment și s-au agățat de fiecare minge pentru a câștiga. De asemenea, am văzut jucători redutabili în teren și mă bucur că trofeul a rămas la o echipă din Iași”.

articol scris de Narcis Pohoață

30 Jan. 2012, 12:05 Special
Pe aceeași temă