Ionuț Popa nu a putut decât să-și „chinuie” fosta echipa până la loviturile de departajare. Poli Iași a eliminat-o pe UTA în șaisprezecimile Cupei României

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Sep. 2018, 19:53 Cupa
Ionuț Popa nu a putut decât să-și
  • Meci de infract, miercuri, la Arad, unde Poli Iași s-a calificat la loviturile de departajare în fața celor de la UTA. În timpul regulamentar, meciul s-a terminat la egalitate, scor 2-2, după golurile marcate de Ciprian Rus și Cristinel Matei pentru gazde, respectiv Lawson Bekui și Aguinaldo Mendes da Veiga pentru oaspeți. În prelungiri, moldoveni au marcat prin Lewis Enoh, dar arădenii au egalat tot dintr-un penalty, prin David Popa. La loviturile de departajare însă, Alexandru Pop a fost singurul care a ratat și, astfel, UTA a fost eliminată din competiția KO.

 

Meciul a început perfect pentru UTA, cu gol marcat încă din minutul 4. Ionuț Cioinac nu a ajuns la o minge, iar Ciprian Rus a scăpat cu mingea de la mijlocul terenului și a trimis printre picioarele lui Alberto Cobrea, spre bucuria fanilor. Arădenii au fost nevoiți să-l schimbe pe Vădrariu la zece minute de la deschiderea scorului, din princina unei accidentări, cu Cubleșan. Chiar și așa, gazdele ar mai fi putut marca la o fază la care Cubleșan era demarcat, dar Rus a ales să tragă el și de data aceasta nu l-a mai învins pe Cobrea.

Poli a egalat la momentul ideal, chiar înante de pauză

Ulterior, jocul s-a mutat în jumătatea arădeană de teren. Pîrvulescu a trimis mai întâi un balon inofensiv spre poartă, reținut de Bodea, pentru ca apoi să centreze pentru lovitura de cap a lui Cioinac, care a trimis pe lângă poartă. În prelungirile primei reprize, moldovenii au marcat după o fază începută cu pătrunderea lui Zaharia în careu. Patrick Petre a protejat în fața lui Oprea, iar Lawson Bekui a putut șuta nestingherit în mingea care a ajuns la el, la 10 metri de linia porții.

Gol nevalidat pentru ieșeni după o fază amuzantă. UTA a profitat

Oaspeții s-au încurcat la o fază care îi putea duce în avantaj, în minutul 55. Zaharia a centrat pentru reluarea cu capul a lui Aguinaldo, care s-a dus în bara transversală. Mingea a ajuns la Patrick Petre, care a reluat slab, iar, din cădere, Aguinaldo a băgat mingea în poartă, dar a atins balonul prima dată cu mâna și reușita nu a fost validat.

Arădenii au marcat la faza periculoasă următoare, în minutul 67. Cristinel Matei a primit în dreapta, a pătruns în careu și a băgat mingea în plasa porții.

A doua oară a fost cu noroc pentru Aguinaldo

UTA nu a mai jucat mare lucru pe final de meci și, în acest context, ieșenii au egalat. În minutul 81, Enoh a insistat la o fază cu balonul în careu, arădenii au cerut fault la Manea, dar nu s-a fluierat nimic și mingea a ajuns la Aguinaldo, care s-a și bucurat, făcându-și cruce. În aceste condiții, meciul s-a dus în prelungiri.

În acest interval, arădeni au avut ocazia să marcheze primii, dar David Popa a alunecat degeaba, deoarece nu a ajuns la o centrare a lui Cubleșan în fața porții.

Două penalty-uri în reprizele de prelungiri

Meciul putea fi decis după un penalty acordat la o fază la care juniorul Suslak a pierdut un duel aerian cu Cioinac. El Hasni a venit din spate și l-a călcat pe căpitanul ieșenilor. Enoh a mers la punctul cu var și a marcat. Partida nu a fost tranșată însă de golul reușit în minutul 96. În a doua repriză a prelungirilor, Alexandru Pop a fost și el faultat în careu de Cobrea, la o fază la care portarul nu prea mai avea ce face. David Popa și-a asumat execuția și a dus meciul la loviturile de departajare.

Ratarea lui Pop a decis calificarea

După ce s-a trecut la executarea loviturilor de la 11 metri, au marcat pentru ieșeni Cioinac, Enoh, Laurențiu Rus, Zaharia și Gallego. Arădenii au înscris prin Manea, Cubleșan și David Pop, dar Alexandru Pop a tras prea moale și Alberto Cobrea nu a avut nicio problemă să apere.

Astfel, Iașiul câștigă cu mari emoții meciul cu UTA, împotriva unuia dintre cei mai iubiți antrenori ai Politehnicii, Ionuț Popa.

UTA ARAD – POLITEHNICA IAȘI  6-8 după loviturile de departajare (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute, 3-5 la loviturile de departajare)
Ciprian Rus 4′, David Popa 114′ – pen., Cristinel Matei 67′ / Lawson Bekui 45+2′, Aguinaldo Policarpo Mendes da Veiga 82′, Lewis Enoh 97′ – pen.

Au marcat la loviturile de departajare: Alexandru Manea, Paul Cubleșan, David Popa / Ionuț Cioinac, Lewis Enoh, Laurențiu Rus, Alexandru Zaharia, Adria Gallego
A ratat la loviturile de departajare: Alexandru Pop / .

Bodea – Cr. Costin, Al. Manea, El Hasni, Copaci (Suslak 92′) – L. Oprea, Andr. Enescu – Petra, Cr. Matei (Al. Pop 89′), Vădrariu (Cubleșan 14′) – Cip. Rus (Dav. Popa 86′)
Rezerve neutilizate: Orlic – R. Iuga, A. Iuga
Antrenor: Ionuț Popa

Cobrea – Adria Gallego, Mihăescu, Cioinac (cpt.), P. Pîrvulescu (Chelaru 65′) – Laur. Rus, Mimoun – Al. Zaharia, Aguinaldo (Dwubeng 103′), P. Petre (N’Dongala 73′) – Bekui (Enoh 58′)
Rezerve neutilizate: Târnovanu – Danale, Iul. Roșu
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: Motorul (Arad); Spectatori: 2.500; Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Stelian Slabu (Brașov) și Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sport Arad
 

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Sep. 2018, 19:53 Cupa
Pe aceeași temă