Și Farul nu mai vine…

23 Aug. 2009, 18:23 Special
Și Farul** nu mai vine...

Pentru Săgeata Stejaru meciul de cupă cu Farul Constanța din faza a patra a competiției K.O. ar fi trebuit să fie un nou prilej de sărbătoare la fel ca și derby-ul tulcean de sâmbătă cu FC Delta, derby ce a adus în tribune 2000 de spectatori și alte câteva sute după gardurile stadionului Săgeata neîncăpător pentru suporterii echipei al cărei antrenor este din acest sezon Aurel Șunda.

Deși inițial meciul fusese programat de către F.R.F. a se disputa miercuri la Stejaru, disputa dintre cele două echipe alb-albastre a fost anulat urmând ca „marinarii” să treacă direct în faza a cincea a competiției.

Programarea meciului Săgeata Stejaru – Farul Constanța ar fi încălcat regulamentul acestei competiții deschise tuturor echipelor de fotbal din România, inclusiv și cele sătești, și asta pentru că fiind o competiție eliminatorie de la început și până la sfârșit o echipă eliminată nu mai poate reveni în competiție iar Săgeata Stejaru a fost eliminată deja de către câștigătoarea fazei județene din Tulcea a Cupei României, Arrubium Măcin.

Meciul Arrubium Măcin – Săgeata Stejaru s-a disputat pe 15 iulie iar pe teren a câștigat Săgeata cu scorul de 3-2, în prelungiri, prin golul lui Șicu, însă gazdele au contestat dreptul de joc a mai multor fotbaliști de la oaspeți, aflați în probe la Săgeata. Comisia de disciplină a omologat meciul cu scorul de 3-0 pentru Arrubium care a mers mai departe în Cupă de unde a fost eliminată la rândul ei de CF Brăila care a zdrobit Arrubium la Măcin cu 8-0.

Intrată în competiție ca echipă de Liga a treia, Săgeata Stejaru a obținut locul celor de la CS Buftea în Liga a II-a și au sperat că astfel îl vor obține și pe cel din Cupă.

Liga2.ro a sesizat acest fapt, iar FRF a analizat cazul și a hotărât neprogramarea meciului Săgeata –Farul. Cei care au avut cel mai mult de pierdut sunt cei de la CS Buftea, pentru care Cupa României în acest sezon este o competiție prohibită.

 

VEZI ARTICOLUL CARE A SEMNALAT SITUAȚIA FORMAȚIEI SĂ‚GEATA STEJARU

 

articol scris de Irinel CĂ‚LIN

23 Aug. 2009, 18:23 Special
Pe aceeași temă