Sfatul „Regelui” pentru „stegari”: „Reconstruiți totul de la zero, cu un proiect sănătos”. Hagi, vizitat în cantonamentul de la Brașov de Marian Ivan

Marius ANGHEL 16 Jun. 2016, 14:48 Special

Gică Hagi a venit la Brașov cu Viitorul pentru prima parte a pregătirilor. În cantonamentul din Poiana Brașov, Hagi a deplasat atât echipa de Liga 1, cât și Viitorul II, din Liga 3, astfel că delegația „Regelui” este una numeroasă cu circa 60 de persoane din care 50 de fotbaliști.

Hagi se implică total și nu lasă nimic la voia întâmplării. Chiar dacă miercuri, România juca la EURO cu Elveția, Hagi nu și-a scutit elevii de la al doilea antrenament al zilei, dar a făcut programarea în așa fel ca jucătorii să poată viziona meciul tricolorilor de la Paris, astfel că a devansat al doilea antrenament cu o oră.

„Maradona, Bekenbauer…”

Regele s-a implicat total și în pregătirea echipei secunde, astfel că ieri dimineață, tehnicianul a condus mai întâi antrenamentele puștilor de la Academie. Extrem de preocupat, a condus toată ședința de pregătire, iar la final s-a băgat chiar și la un meci școală alături de jucătorii care visează să facă pasul la echipa mare. Intransigent, Hagi a stat toată ședința de pregătire cu gura pe jucătorii săi, pe care i-a certat atunci când nu ieșea exercițiul comandat. „Vă credeți Maradona, Bekenbauer? Am venit aici să ne antrenăm. E greu? Dar eu când alergam pe pante, cum era?”, spunea Hagi, iar puștii o luau din nou de la capăt fără să crâcnească.

După aproape două ore antrenamentul s-a încheiat, nu înainte ca Hagi să discute cu jucătorii. Apoi, la stadion, și-a făcut aparația echipa mare, cu Brandan, Purece sau Iancu, pariurile lui Hagi pentru noul sezon. Timp de circa 90 de minute, Hagi s-a implicat total la antrenament și nu a stat o clipă pe margine. Câteva ore de odihnă, iar după amiaza urma o nouă ședință de pregătire.

Reîntâlnire cu Marian Ivan

La primul antrenament de ieri de la Brașov, Hagi a avut parte de o supriză, fiind vizitat de fostul său coleg de la echipa națională, brașoveanul Marian Ivan. „Ce faci, măi, Mariane cu Brașovul tău?”, l-a întâmpinat Hagi pe Ivan. „Nu pea bine în acestă perioadă, FC Brașov este la un pas de faliment. Rămânem fără fotbal la Brașov....”, a reacționat fostul golgheter al „stegarilor”.

„Reconstruiți totul de la zero”

Apoi, cei doi mari fotbaliști s-au întreținut preț de câteva minute. Subiectul FC Brașov nu putea fi ocolit. „Cine a condus acest club trebuie să găsească o soluție care să unească lumea la Brașov. În viață câștigi, dar mai și piezi. În viață nu-ți aparține nimic ție, clubul trebuie să fie al comunității, al oamenilor care iubesc fotbalul. Nu ești tu patron peste tot. Fotbalul este un fenomen social. Trebuie să atragi lumea și nu o poți face decât prin spectacol, cu oameni serioși, cu marketing… Uitați tot ce a fost în trecut! Reconstruiți totul de la zero, cu un proiect sănătos, cu copii și juniori. Se spune că nu sunt bani în țară pentru sport. Greșit! Eu spun că nu se vrea. Avem în țară o mulțime de cluburi de noapte, zeci de mii de terase… Eu spun de ani buni, măi oameni buni, investiti în sport și aici nu mă refer doar la fotbal. Unde sunt acum UTA, Sibiul, FC Bihor, Reșița și alte cluburi de tradiție? Investiți în copii și juniori, pentru că avem talente. Brașovul nu trebuie să dispară din fotbalul nostru”, a spus Hagi.

Un model de urmat și la Brașov

Marian Ivan consideră că proiectul lui Hagi trebuie urmat și la Brașov. „A fost o plăcere să mă reîntâlnesc cu Gică, dar și cu Fane Preda. Hagi trăiește doar pentru fotbal și din ce am văzut se implică total în proiectul său. Ce a făcut Hagi la Ovidiu este un model de urmat și la Brașov. În cazul nefericit în care săptămâna viitoare Tribunalul va decide intrarea clubului în faliment, trebuie reconstruit din temelii, cu ajutorul autorităților locale, cu fostele glorii și cu sprijinul suporterilor. Trebuie preluat palmaresul și apoi reconstruită echipa. Suntem în al 12- lea ceas și vreau să cred că brașovenii nu vor rămâne impasibili la prăbușirea clubului simbol al Brașovului. FC Brașov a fost, este și trebuie să rămână clubul tuturor brașovenilor”, a declarat Marian Ivan.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: FB Academia Gheorghe Hagi

Marius ANGHEL 16 Jun. 2016, 14:48 Special
Pe aceeași temă