Șfaițer e în „pole-position”

09 Feb. 2012, 14:52 Special
Șfaițer e în „pole-position

Au mai rămas doar câteva zile până la alegerile care vor desemna cei doi reprezentanți ai cluburilor din Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF. Cornel Șfaițer (FC Botoșani), Marian Rusen (Juventus București), Haralambie Meregiu (Delta Tulcea), Aurel Brașoveanu (Dunărea Galați) și Gheorghe Constantin (Gaz Metan Turnu Severin) sunt candidații, cu mențiunea că primii doi ocupă și în momentul de față această funcție.

Deși alegerile au loc pe 13 februarie, conducătorii cluburilor s-au sfătuit în mai multe rânduri și au hotărât de comun acord pe cine ar trebui să sprijine. Numele cel mai des pomenit este cel al lui Cornel Șfaițer, președintele executiv al FC Botoșani, cu toate că acesta își manifestase intenția de a nu mai candida. Considerându-l drept „singurul reprezentant apropiat de cluburi”, ceilalți conducători l-au obligat practic pe Șfaițer să revină asupra deciziei.

„M-au asigurat de spijinul lor și nu i-am putut refuza”, a declarat acesta. Teoretic, Șfaițer are toate șansele să își păstreze funcția pe care o deține. La alegerile precedente, din 35 de voturi posibile, acesta a „cules” 33, unul fiind împotrivă, iar celălalt lipsă.

„Am fost foarte mulțumiți de activitatea dânsului. Este cel mai bun liant între noi și Federația Română de Fotbal. Atâta timp cât ne reprezintă interesele, trebuie să rămână în funcție” – Cristi Tănase (manager Dinamo II)

„Cornel Șfaițer este omul potrivit la locul potrivit. Se implică profesional în problemele tuturor echipelor în relațiile cu Federația, în timp ce alții își vedeau doar de interesele propriului club” – Mugur Porumbacu (director executiv CS Otopeni)

„Ne-a ajutat pe toți, când putea să profite și să își vadă doar de problemele echipei sale. Ar fi o prostie să schimbăm un om care a demonstrat că este dedicat profesional tuturor cluburilor” – Cătălin Barbu (manager general FC Argeș)

Articol de Marius ANDREI

09 Feb. 2012, 14:52 Special
Pe aceeași temă