Deplasările lungi din intermediare sau cupă duc automat la reprogramarea jocului din weekend. Măsuri luate în CEx în privința juniorilor și jucătorilor comunitari

Marius ANGHEL 30 Aug. 2017, 19:57 Special
Deplasările lungi din intermediare sau cupă duc automat la reprogramarea jocului din weekend.** Măsuri luate în CEx în privința juniorilor și jucătorilor comunitari

În ședința de marți, 29 august, a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, membrii acestuia au aprobat și alte câteva măsuri care privesc direct și cluburile din campionatul Ligii 2, de la programarea meciurilor, la juniori și legitimarea jucătorilor extracomunitari.

Cum poți programa un meci duminica dacă joci la mijlocul săptămânii

Una dintre acestea și poate printre cele mai importante privește programarea meciurilor în situația în care o echipă este nevoită să parcurgă o distanță considerabilă atunci când la mijlocul săptămânii au loc intermediare.

„Dacă sunt programate etape intermediare, de campionat sau de cupă, și distanța parcursă de o echipă este mai mare sau egală cu 1200 de kilometri, următorul joc nu va mai fi programat sâmbăta, ci duminica. S-a decis astfel pentru ca echipele să aibă timp să se refacă din punct de vedere fizic”, a transmis, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din Liga 2 în CEx.

Juniorii pot juca maxim 135 de minute pe durata a 24 de ore

Membrii CEx au dedic și ca jucătorii juniori (născuți cel târziu în anul 1999) să poată evolua pe parcursul a 24 de ore nu mai mult de trei reprize, atât pentru echipa de seniori, cât și pentru cea de juniori.

„S-a extins prevederea de asociere și la celelalte categorii de cluburi participante în campionatul național de juniori A și B. O să dau un exemplu. Dacă un junior joacă la echipa de seniori un sfert de oră, acesta mai are dreptul să joace în 24 de ore încă un joc întreg, pentru că nu depășește cumulul de trei reprize, asta însemnând un total de 135 de minute. S-a decis așa tocmai pentru a avea jocuri. Au fost situații în care jucători juniori au intrat pe parcursul unui meci câte 5-6 minute și pentru astea nu mai putea fi folosit a doua zi”, a mai spus Brașoveanu.

Jucătorii comunitari pot fi legitimați imediat

Un alt treilea punct aprobat în ședința din 29 august vizează legitimarea jucătorilor comunitari.

„Jucătorii asimilați ca și comunitari pot fi legitimați și făcut dovada că a obținut certificatul de înregistrare la organul competent în 90 de zile. Înainte nu se putea face legitimarea până nu se făcea dovada înregistrării. Era un proces de durată și, conform legii, se poate face în 90 de zile dovada, perioadă în care el poate fi angajat. Astfel nu se va mai aștepta atât pentru a juca”, a comunicat Auraș Brașoveanu.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 30 Aug. 2017, 19:57 Special
Pe aceeași temă