Sergiu Ștefănică a lăsat de fotbalul pentru animație

09 Dec. 2008, 11:53 Special
Sergiu Ștefănică a lăsat de fotbalul pentru animație

De un an de zile Sergiu Ștefănică face parte dintr-o trupă de animatori din Grecia. Sergiu Ștefănică s-a născut să facă fotbal de performanță așa că la 11 ani a luat drumul terenului de antrenament.

Nu a rezistat decât până la vârsta de 19 ani pentru că spune el cat timp a jucat fotbal nu a avut nicio satisfacție materială sau financiară. „Am început să joc fotbal la Lupeni și am fost campion. La 19 ani m-am lăsat de fotbal. Nu am mai vrut să continui la Minerul Lupeni pentru că fosta echipă Corvinul Hunedoara a oferit pe mine suma de 6000 de euro și procent dintr-un eventual transfer al meu. Dar cei de la Lupeni au refuzat. Am ajuns pe la Arieșul Turda, dar acolo am avut două meciuri catastrofale și m-am și lăsat de fotbal la 19 ani”, spune fostul portar de la Minerul Lupeni.

 

În urmă cu un an acesta a plecat la muncă în Grecia unde a lucrat ca animator la un hotel de lux. „În șase luni am câștigat acolo cât nu am câștigat în doi ani în fotbal animator. Apoi am plecat în Belgia unde am jucat la o echipă din liga a treia și acum m-am întors din nou în Grecia . Sunt responsabil cu echipa de animație din care fac parte 15 băieți. Îi învățăm pe oameni diverse sporturi: Fotbal, volei, polo. Îmi pare rău că m-am lăsat de fotbal pentru că îl iubesc, dar pe de altă parte mă simt bine departe de el”, spune fostul jucător din Lupeni.

 

Sergiu Ștefănică nu este singurul sportiv din Vale care a ales să abandoneze fotbalul de performanță pentru munca din străinătate. Au mai făcut-o Daniel Huza, Radu Ion, Daniel Neiconi, Constantin Doroș, toți foști jucători din prima divizie.

 

articol scris de Loredana Juglea

09 Dec. 2008, 11:53 Special
Pe aceeași temă