„Nu suntem o echipă dură și nu jucăm la intimidare”

Mihai Andries 14 Nov. 2013, 17:41 Ligi județene

După disputarea a 12 etape în Divizia Județeană în Liga a IV-a echipa de fotbal Hercules Lupeni se află pe locul a treilea în clasament la două puncte de locul doi, CS Vulcan și la cinci puncte de liderul, Retezatul Hațeg.

„Nu mă  așteptam să fim chiar pe locul trei, ci undeva în primele cinci. După cele întâmplate îmi dau seama că puteam să terminăm turul de campionat pe locul doi”, spune antrenorul principal Dan Voicu. Pentru lupenenii turul de campionat a fost unul mai precipitat cu unele incidente nedorite.

„Ne-am făcut singuri drumul greu  datorită probleme de disciplină din cadrul echipei (Universitatea Petroșani: două eliminări și CS Vulcan: o eliminare) meciuri pierdute pe mâna noastră. Suntem o echipă  agresivă, dar în sensul bun al cuvântului. Nu aș dori ca din această cauză să se pună presiune asuprea jucătorilor mei făcându-se afirmații nefondate cum că am juca dur și nu lasă arbitrii să arbitreze. Nu accept ca vreun jucător să intre la intimidare sau să lovească intenționat un adversar. Acest lucru î spun jucătorilor înainte de fiecare meci”, spune Dan Voicu.

Hercules Lupeni este o echipă nou apărută, cu media de vârstă sub 24 de ani, lupenenii fiind la al doilea an în peisajul fotbalistic al Ligii a IV-a, fiind singura grupare patronată de Ioan Hațegan.

„E un lucru bun că suntem o echipă private  pentru că eu cred că în acest  fel nu ne chinuim și acesta este viitorul. Spun aceste lucruri pentru că patronul nostru are un caracter deosebit și îi simț prezența la fiecare meci. Nu ia niciodată o decizie de unul singur, ne consultăm împreună ceea ce pentru echipă este ceva bun”, afirmă fostul jucător al Minerului Lupeni și Jiul Petroșani.

Supărat din cauza eșecului cu CS Vulcan de pe teren propriu, antrenorul grupării Hercules Lupeni vrea să „taie răul de la rădăcină”  și va cere excluderea din lot a portarului echipei sale, pe termen nelimitat. Ciprian Tot este portarul care  a lovit intenționat, fără minge, un adversar de joc.

„Este impardonabil ce a făcut el și voi cere conducerii clubului suspendarea lui pe termen limitat. Din același motiv de lipsă de disciplină și sportivitate a fost dat afară și de la Vulcan. Păcat că are astfel de manifestări, pentru că este un portar talentat. Am pierdut meciul cu Vulcanul din cauza indisciplinei de pe teren. Eram sigur că îl vom câștiga, dar asta este mergem mai departe”, a declarat antrenorul lui Hercules, Dan Voicu. CS Vulcan s-a impus pe terenul rivalei Hercules Lupeni, scor 4-2, administrându-i acesteia prima înfrângere pe teren propriu a sezonului și a trecut în fața ei în clasament, pe locul doi.

Hercules Lupeni este una dintre echipele care se bazează doar pe jucători autohtoni născuți și crescuți la Lupeni. :„Aceasta este politica clubului și nu mă pot pronunța dacă este una bună sau rea, dar cert este că mă confrunt cu probleme de lot pentru că aria de selecție este limitată. Poate pe viitor voi avea parte de un lot mai mare pentru că acum am doar 15 jucători la dispoziție. În ceea ce privește condițiile de la club acestea sunt foarte bune și de aceea mi-aș dori atât eu cât și echipa să-i oferim cât mai multe victorii”.

Antrenorul lupenean le transmite elevilor săi să fie mai prudenți și mai atenți pe terenul de joc. După disputarea a 12 etape în Divizia Județeană în Liga a IV-a echipa d fotbal Hercules Lupeni se află pe locul a treilea în clasament la două puncte de locul doi, CS Vulcan și la cinci puncte de liderul, Retezatul Hațeg, a  punctat tehnicianul. Antrenorul și-a propus un mic obiectiv pentru meciurile viitoare și anume în cele trei etape cât au mai rămas din tur să nu piardă niciun joc. Hercules va mai juca: cu Deva, în deplasare, cu Călanul, acasă și Certejul, în deplasare. „Mă bucur că avem meci de meci sprijinul spectatorilor care ne încurajează și sper să-i facem să uite cât de curând eșecul suferi în etape precedentă, a concluzionat tehnicianul din Lupeni, care o vede pe Retezatul Hațeg ca fiind echipa care va câștiga campionatul. În urma eșecului de la finele săptămânii trecute, Hercules a fost depășită în clasament de CS Vulcan și este acum la cinci puncte de liderul din Hațeg. Runda aceasta, formația din Valea Jiului va evolua pe terenul celor de la CNS Cetate Deva, în cel mai interesant meci al zilei.

 

Articol scris de Loredana JUGLEA

Mihai Andries 14 Nov. 2013, 17:41 Ligi județene
Pe aceeași temă