„Uriașul” lui Hercules

Mihai Andries 15 Nov. 2013, 01:20 Ligi județene

Cu doar 12 goluri primite în tur Hercules Lupeni se poate considera norocoasă că are un cuplu de fundași centrali Alin Curtean și Marius Dumitrescu, care reprezintă dintre cele mai bune apărări din Divizia Județeană. Născut și crescut la Lupeni, jucătorul cu același nume de familie ca al fotbalistului de la Dinamo Alex Curtean, are vise mărețe de a ajunge să joace alături de tizul său de la Dinamo. Până atunci, fundașul central de 22 de ani care este cel mai înalt jucător din Divizia Județeană, la cei 1,90 metri înălțime, își dorește un parcurs cât mai bun.

„Suntem o echipă mică, dar cu gânduri mari. Poate că anul acesta nu avem mari șanse la promovare, Hațegul fiind principala favorită, dar în sezonul viitor sperăm să reușim să atacăm promovarea. Dacă anul acesta vom termina în primele trei echipe, eu cred că va fi bine pentru noi”, spune jucătorul cu cele mai puține cartonașe galbene, doar două. „Sunt foarte disciplinat și respect tacticile de joc. Nu îmi place să joc dur, îmi place să joc un fotbal curat”, spune jucătorul din Lupeni.

„Calul putere” face legea

Fiind cel mai înalt jucător din lotul lui Hercules, Alin Curtean este poreclit de către colegii săi „Calul”. „Uneori înălțimea mă avantajează, dar mă și dezavantajează pe terenul de joc. Dar mă ajută să am o vedere de ansamblu a meciului foarte bună. Nu puțini adversar mă pot pune la pământ”, a spus fotbalistul.

Meci greu la Deva

Atât antrenorul Dan Voicu, cât și jucătorul Alin Curtean, consideră ca fiind dificilă partida de sâmbătă de la Deva cu CNS Cetate Deva, un meci al echipelor revelație, pe care lupenenii speră să nu îl piardă.

„Va fi o partidă dificilă având în vedere că vom juca la ei acasă, dar ne-am luat toate măsurile să nu luăm gol. Eu voi fi pe baricadă”, spune jucătorul din Lupeni, care nu uită că a fost ajutat de antrenorul său Dan Voicu să fie mereu în formă. „Suntem un grup unit, jucători, antrenori, patron. Atât antrenorul, cât și patronul ne sprijină moral, domnul Hațegan fiind mereu la toate meciurile noastre”, a mai spus jucătorul

 

Articol scris de Loredana JUGLEA

Mihai Andries 15 Nov. 2013, 01:20 Ligi județene
Pe aceeași temă