Sergiu Radu și-a deschis o agenție de impresariat: „Mă axez pe jucătorii tineri, pe care să îi promovez spre Liga I și apoi spre Bundesliga”

Marius ANGHEL 07 Jan. 2014, 14:48 Special

Lansat în fotbalul mare de la Râmnicu Vâlcea, fostul atacant Sergiu Radu, retras din activitate, a pus recent bazele unei firme de impresariat care îi poartă numele.

După ce a obținut în septembrie licența de impresar FIFA de la Federația Germană de Fotbal, Sergiu Radu a demarat un nou proiect. „Sergiu Radu Sports Management” este agenția de impresariat aflată la început de drum și care îl are în frunte pe fostul jucător al echipelor CSM Râmnicu Vâlcea, Jiul Petroșani, Olimpia Satu Mare, Rapid, Național, Le Mans, Wolfsburg, Stuttgart, Koln, Cottbus și Aachen. Agenția de impresariat are și un site modern, www.sergiu-radu-sportsmanagement.de, disponibil deocamdată doar în limba germană.

În România, principalul său colaborator este vechiul său prieten, Narcis Enăchescu, cu misiunea de a descoperi și propune tineri jucători, care să semneze contracte de reprezentare cu agenția.

„Am luat licența de impresar în luna septembrie, examenul susținut la federația germană a fost dificil, doar 30% din candidați au reușit să îl treacă. Ca orice început, este greu, am făcut primii pași cu firma de impresariat, dar sunt sigur că voi reuși.  Am reluat contacte la cluburile la care am jucat, în România, Germania, cu foști colegi, antrenori, cei care îi cunosc din domeniul fotbalului. Să fiu sincer, la început m-am gândit și la antrenorat, dar asta presupunea să fiu mereu departe de familia mea stabilită în Germania, ceea ce nu am dorit. Îmi propun să ajut fotbaliștii să ajungă să joace în străinătate” a spus Sergiu Radu.

Fostul atacant știe că regiunea Oltenia a fost un izvor nesecat de talente de fotbaliști. „Vâlcea a lansat în ultimii ani mulți fotbaliști buni, asta nu înseamnă însă că a fost un club puternic financiar. S-au schimbat finanțatorii, până acum nu a fost un proiect clar, care să aibă ca scop promovarea.  Mă bucur că din acest an, se vorbește și se dorește accederea echipei în Liga I, chiar dacă clubul nu dispune de un buget foarte mare”.

Doi vâlceni, primii jucători

Primii doi jucători care au semnat contracte de colaborare cu „Sergiu Radu Sports Management” au fost doi tineri fotbaliști de la CSM Râmnicu Vâlcea, Daniel Iancu și Cătălin Pîrvulescu. Alți doi jucători care au trecut recent pe la Vâlcea, Albert Voinea (CS Universitatea Craiova) și Andrei Neagoe (Metalul Reșița) au devenit și ei reprezentați de Sergiu Radu. 

„Mă axez pe jucători tineri, de perspectivă, pe care să îi ajut întâi să facă pasul spre Liga I și ulterior spre campionatele puternice, în special în Germania, acolo unde am cele mai multe contacte” a explicat Sergiu Radu.

CSM, șanse la promovare

Sergiu Radu apreciază faptul că, după mulți ani, CSM Râmnicu Vâlcea se implică din nou în lupta pentru promovare. „Este un culoar foarte bun pentru Vâlcea, chiar dacă CS Universitatea și Târgu Mureș s-au întărit și au bugete mult mai mari. S-a făcut o treabă bună la CSM, cu bani destul de puțini, cu doar 4-5 jucători cu experiență și mulți tineri,  în mare parte cred că este meritul lui Claudiu Niculescu. Chiar dacă nu va reuși în acest an, Vâlcea trebuie să continue și sezonul următor cu același lot, eventual mai aduși jucători și neapărat  cu același antrenor, pentru că, în România, tehnicienii se schimbă foarte des. Urmând acest drum, a unui proiect pe 2-3 ani, CSM va reuși, cu siguranță, să promoveze”.

Articol scris de Adi Georgescu

Marius ANGHEL 07 Jan. 2014, 14:48 Special
Pe aceeași temă