Până la revânzarea opțiunilor 3 și 4, din Liga 2 se văd la TV doar două meciuri pe etapă. Unde ar putea ajunge noul pachet cedat de FRF și când primesc echipele prima tranșă de bani

Marius ANGHEL 15 Sep. 2017, 17:33 Campionat

Până la vânzarea mai departe a opțiunilor 3 și 4 a fiecărei etape a campionatului Ligii 2 de către agenția EAD, cea care a achiziționat de la FRF acest pachet din drepturile TV, din eșalonul secund se vor vedea în continuare pe micile ecrane doar două jocuri pe săptămână. DigiSport a achiziționat la începutul sezonului, contra sumei de 300.000 de euro, opțiunile 1 și 2 și din etapa a 2-a a început să televizeze.

Între timp, FRF a scos la vânzare un al doilea pachet din drepturile TV, iar pe 7 septembrie a declarat câștigător agenția EAD, cea care a fost și singura interesată să cumpere. Din informațiile Liga2.ro, 80.000 de euro ar fi achitat respectiva firmă pentru opțiunile 3 și 4, iar acum se ocupă de revânzarea acestor drepturi TV. „Da, confirmăm, vom reveni cu televiziunile care vor transmite meciurile”, a fost răspunsul dat de cel care deține agenția.

Potrivit surselor Liga2.ro, Telekom Sport, fostul Dolce Sport, este printre televiziunile care vor cumpăra pachetul de la agenția EAD. Și TVR își va face în curând un canal TV cu program exclusiv sportiv, astfel că și acesta ar putea transmite opțiunile 3 și 4 din campionatul Ligii 2.

Însă, până la finalizarea negocierilor, din campionatul Ligii 2 se vor transmite în direct, deocamdată, doar câte două meciuri, adică cele pe care DigiSport le consideră opțiunile 1 și 2. Televiziunea s-a și decis asupra meciurilor pe care le va difuza în următoarele două etape. Astfel, din runda a 8-a au fost alese jocurile Dacia Unirea Brăila – FC Argeș (sâmbătă, 16 septembrie, ora 12:30) și ASA Târgu Mureș – Chindia Târgoviște (luni, 18 septembrie, ora 18:00), iar din runda a 9-a partidele Olimpia Satu Mare – UTA Arad (sâmbătă, 23 septembrie, ora 12:00) și Chindia Târgoviște – Dacia Unirea Brăila (duminică, 24 septembrie, ora 11:00).

Când începe repartizarea banilor din drepturile TV. UTA nu ia nimic

Cât despre împărțirea banilor obținuți din vânzarea drepturilor tv din acest sezon, modul în care se va face nu este încă stabilit în totalitate. Momentan, se știe că cei 300.000 de euro de la Digi vor fi împărțiți în mod egal către 19 cluburi, în două tranșe, una la începutul lui octombrie și cea de-a doua în februarie.

19 cluburi, fiindcă în acest moment UTA Arad nu a dorit să permită transmiterea meciurile de pe teren propriu, asemenea celor de la Juventus București în sezonul trecut, și dacă nu se vor răzgândi în scurt timp nu vor primi niciun ban, cum a fost și cazul clubului din Colentina.

În schimb, modul de repartizare a celor 80.000 de euro din vânzarea pachetului cu opțiunile 3 și 4 încă nu este stabilit. Acest lucru se va discuta în următoarea ședință a Comitetului Ligii 2. E posibil ca acești bani să se împartă în funcție de locul pe care se vor clasa echipele, însă acum nimic nu este sigur.

Mingiile promise de FRF cluburilor vor fi date din acest weekend

În altă ordine de idei, la sediul Federației Române de Fotbal au ajuns mingiile promise cluburilor de către președintele Răzvan Burleanu.

Începând de mâine, 16 septembrie, federalii vor începe distribuirea mingiilor către echipele din Liga 2, câte 15 mingi Nike, ediția 2017/2018, de fiecare club.

Programul etapei a 8-a:

sâmbătă, 16 septembrie, ora 11:00
Sportul Snagov – Olimpia Satu Mare    
Pandurii Târgu Jiu – CS Afumați    
Știința Miroslava – AFC Hermannstadt    
Foresta Suceava – CS Mioveni    
Luceafărul Oradea – Academica Clinceni    
Ripensia Timișoara – Metaloglobus București    

sâmbătă, 16 septembrie, ora 12:30
Dacia Unirea Brăila – FC Argeș, DigiSport 1

sâmbătă, 16 septembrie, ora 16:00
UTA Arad – Dunărea Călărași    
ASU Politehnica Timișoara – CS Balotești    

luni, 18 septembrie, ora 18:00
ASA Târgu Mureș – Chindia Târgoviște, DigiSport 1

Programul etapei a 9-a:

sâmbătă, 23 septembrie, ora 11:00
FC Argeș – Sportul Snagov    
Metaloglobus București – ASA Târgu Mureș    
Academica Clinceni – Ripensia Timișoara    
CS Mioveni – Luceafărul Oradea    
AFC Hermannstadt – Foresta Suceava    
CS Balotești – Știința Miroslava    
CS Afumați – ASU Politehnica Timișoara    
Dunărea Călărași – Pandurii Târgu Jiu    

sâmbătă, 23 septembrie, ora 12:00
Olimpia Satu Mare – UTA Arad, DigiSport 1

duminică, 24 septembrie, ora 11:00
Chindia Târgoviște – Dacia Unirea Brăila, DigiSport 1

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: fb FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 15 Sep. 2017, 17:33 Campionat
Pe aceeași temă