Sărăcie în Liga a II-a. Salariile fotbaliștilor, sub media pe țară. Vestea proastă primită de jucătorii Olimpiei Satu Mare

Sărăcie în Liga a II-a. Salariile fotbaliștilor, sub media pe țară.** Vestea proastă primită de jucătorii Olimpiei Satu Mare
  • Conducerea Olimpiei a decis diminuarea salariilor jucătorilor, și așa destul de mici, din cauza lipsei banilor.
  • Oficialii echipei spun că trebuie să reziste, până la finalul anului, cu doar 500 de mii de lei.


În Liga a II-a, tot mai mulți fotbaliști ajung să câștige mai puțini bani decât spectatorii care vin la meciuri. Problemele financiare cu care se confruntă echipele duc la diminuări salariale masive. La fel s-a întâmplat și la Olimpia Satu Mare. Clubul care s-a salvat de la retrogradare, după ce barajul cu Gloria Buzău nu s-a mai disputat, a decis să limiteze serios cheltuielile, pentru a nu ajunge cu bugetul pe zero. Oficialii echipei spun că au rămas doar cu 500 de mii de lei, din bugetul de 2.5 milioane de lei. Acești bani trebuie să ajungă până la finalul anului. În aceste condiții, conducerea le-a propus jucătorilor diminuarea contractelor cu 20 sau 25 la sută.

„Am propus, pentru următoarele 6 luni, o diminuare a fiecărui contract, dar în același timp, am propus o majorare a primelor. În acest fel, dacă vor obține cât mai multe puncte, nu vor pierde foarte mulți bani”, a spus președintele Olimpiei, Zoltan Pataki, pentru informatia-zilei.ro. Pataki a fost numit joi în locul lui Dan Băbuț, președintele echipei mult contestat de suporterii sătmăreni.

Opinia jucătorilor este însă mult diferită față de cea a șefilor. Aceștia se plâng că și așa aveau salarii mici și că le va fi și mai greu după diminuare. Practic, mulți jucători vor ajunge cu salariile sub media salarială din România. „Și așa contractul meu este unul mic, sub 3000 de lei lunar. Cum să fiu de acord să cobor la 2000 de lei?”, a spus unul dintre jucători pentru sursa citată. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre jucători spun că nu au de ales și vor accepta diminuarea.

Articol publicat de Vlad Macicășan

Pe aceeași temă