Risc maxim!

Liga2.ro 23 May. 2009, 11:38 Special
Risc maxim!

După incidentele dintre fanii lui „U” și forțele de ordine la meciul cu Liberty Salonta, Jandarmeria Oradea se așteaptă la o răzbunare a galeriei clujene, care și-a anunțat prezența în număr mare la meciul de astăzi.

În urmă cu două luni, forțele de ordine din Bihor au avut de furcă cu fanii „șepcilor roșii”. Universitatea a jucat atunci la Salonta, iar galeria alb-negrilor a fost evacuată din stadion după ce un suporter a aruncat cu o petardă în teren. Fanii lui „U” au acuzat atunci modul violent în care au ripostat agenții firmei de pază care asigurau securitatea stadionului Liberty, dar și Jandarmeria din Bihor. Au urmat alte lupte între galerie și jandarmi, în afara stadionului, din care fanii lui „U” au ieșit destul de șifonați. Mai mult, unii dintre suporterii clujeni i-au acuzat la acea vreme pe “mascați” că au urmărit și bătut pe străzile din Salonta oameni nevinovați. “După ce ne-au scos din stadion, un polițist ne-a avertizat că body-guarzii firmei de pază de la stadion ne vor aștepta în gara din Salonta când vom merge să luăm trenul spre Cluj. Din acest motiv, mulți dintre noi s-au întors acasă făcând autostopul. Cei care n-au ales această variantă au mâncat bătaie”, povestea în martie, pentru clujeanul.ro, unul dintre suporterii clujeni prezenți la Salonta.

În această săptămână, “U” joacă iar în Bihor, la Oradea, meci la care și-au anunțat prezența mai bine de 400 de “șepci roșii”. Motiv de alarmă în rândurile forțelor de ordine din orașul de pe Criș.

„Având în vedere evenimentele care au avut loc la Salonta, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor a luat măsuri de prevenire”, a anunțat ieri conducerea Jandarmeriei, care a mobilizat 80 de agenți pentru menținerea ordinii la meci.

20 de jandarmi sunt mobilizați în mod normal la meciurile lui FC Bihor

Articol scrisde Nicolae Mihalcea

Liga2.ro 23 May. 2009, 11:38 Special
Pe aceeași temă