Probleme cu înscrierea ambelor Universități ale Craiovei!

Mihai Andries 05 Aug. 2013, 23:23 Special
Probleme cu înscrierea ambelor Universități ale Craiovei!

Comisia de Disciplină a FRF și-a declinat competența în ceea ce privește CS Universitatea Craiova, care a solicitat înscrierea în sezonul competițional 2013/2014 al Ligii a II-a, cazul urmând să fie judecat de Comisia de Competiții a federației, au declarat, luni, surse federale pentru MEDIAFAX.

„Comisia și-a declinat competența către departamentul competent din cadrul FRF întrucât obiectul sesizării nu privește condițiile de participare în competiții. Comisia de Disciplină este competentă să se pronunțe pe îndeplinirea sau neîndeplinirea condițiilor de participe. Problema la CS Universitatea Craiova este că are sediul social în București, iar pentru a se înscrie în Liga a II-a trebuie să aibă sediul la Craiova. În cazul FC Universitatea Craiova, Comisia a acordat un termen, la solicitarea reprezentantului clubului, pentru completarea actelor de la dosar”, au declarat sursele citate pentru MEDIAFAX.

După ce președintele FRF a afirmat că a fost convocat alături de șeful LPF, Dumitru Dragomir, la Comsia de Disciplină a forului pe care îl conduce, într-o speță legată de Universitatea Craiova, sursele citate au subliniat că este vorba de o cerere separată prin care cei de la FC Universitaea Craiova au solicitat neînscrierea CS Universitatea Craiova și au solicitat chemarea în judecată a celor doi reprezentanți ai FRF și LPF, precum și a clubului sportiv.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Adrian Mititelu, conform unei hotărâri a Curții de Apel București, cât și Primăriei Craiova, locuri neocupate până în prezent.

Inițial, primarul Lia Olguța Vasilescu l-a susținut pe Mititelu în disputa sa cu FRF și în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reușește să facă rost de banii necesari înscrierii formației în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Autoritățile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie, gruparea Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu de la Stadionul Ion Oblemenco, pentru a face loc noii grupări.

Ulterior, finanțatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a anunțat că gruparea pe care o conduce urmează să se reafilieze și să se înscrie în competiție.

Mihai Andries 05 Aug. 2013, 23:23 Special
Pe aceeași temă