Primăria Pitești vrea să cumpere brandul FC Argeș și să-l dea unei alte echipe. Planul lui Ionică: „Să ajungă la un acord și să fuzioneze”

Marius ANGHEL 14 May. 2015, 18:32 Special

Autoritățile locale piteștene vor să recupereze palmaresul echipei FC Argeș, deținut în acest moment de administratorul judiciar Nicolae Enoiu. Primarul interimar al Piteștiului, Cornel Ionică, a anunțat, în cadrul conferinței de miercuri, că municipalitatea a luat în calcul să se în­scrie la licitația pentru achiziționarea brandului FC Argeș.

Edilul vrea ca cele două echipe ale orașului, SCM Argeș Pitești (Liga 3) și FC Argeș 1953 (Liga 4), să fuzioneze și să formeze un club pe care Consiuliul Local să-l susțină financiar, acestuia urmând a juca sub brandul FC Argeș.

Administratorul judiciar Nicolae Enoiu a organizat până acum 11 licitații de vânzare a brandului FC Argeș, însă la care nu s-a prezentat nimeni. Conform legilor în vigoare, valoarea brandului s-a tot diminuat și a ajuns acum la 1,2 milioane de lei față de 4,4 la cât a fost evaluat inițial.

„Dacă va mai scădea prețul ne vom înscrie la licitație. Noi am dat clubul gratis când l-am dat și ar fi absurd să dăm mulți bani ca să luăm brandul înapoi. Oricum, cel mai important lucru este că acum avem premisele legale pentru a finanța fotbalul. Prin urmare, i-am invitat pe cei de la cluburile SCM Pitești și FC Argeș 1953 să ajungă la un acord și să fuzioneze pentru campionatul următor, deoarece îi putem a­ju­ta financiar. Noi nu putem finanța două echipe care să joace în ligile a III-a și a IV-a. Vrem să avem numai una, să fie a Piteștiului și să facă perfor­manță. Există posibilitatea ca Municipalitatea să ia brandul iar SCM Pitești să joace sub brandul lui FC Argeș”, a spus, citat de curier.ro, primarul interimar al Piteștiului.

Doar echipele din oraș vor mai juca pe stadionul „Nicolae Dobrin”

Conform aceleiași surse, Cornel Ionică ar mai fi declarat că, din vară, nicio echipă din afara orașului nu va mai juca pe terenul central al stadionului „Nicolae Dobrin”: „Terenul nu îl vom mai pune la dispoziția nimănui din afara o­ra­șului. Oricum, costurile de întreținere a bazei sunt destul de mari, iar pe terenul central al stadionului Nicolae Dobrin va juca doar echipa de fotbal a Piteștiului”.

În acest sezon competițional, pe terenul central al arenei din Trivale a evoluat ACS Academica Argeș Pitești, fosta ACS Buftea sau FC Clinceni, și CS Mioveni, care tocmai și-a terminat de modernizat propriul stadion. SCM Argeș Pitești, e­chi­pa de fotbal din Liga 3 finanțată de autoritățile locale, a jucat doar me­ciul cu Chindia Târgoviște pe terenul central, formația pre­gătită de Adrian Dulcea evoluând în rest pe terenul trei al ba­zei sportive.

Foto: FC Argeș 1953

Marius ANGHEL 14 May. 2015, 18:32 Special
Pe aceeași temă