Vor să îmblânzească „lupii”! Poenaru cere totul sau nimic cu Petrolul: „Nu ne este teamă de ei. Vom juca la cea mai mare intensitate a noastră”

Marius ANGHEL 26 Nov. 2018, 21:57 Campionat
Vor să îmblânzească

„Îmblânzim lupii!”, așa titrează Academica Clinceni, pe site-ul oficial, avancronica meciului cu Petrolul. Jocul dintre ilfoveni și prahoveni e derby-ul de clasament al etapei a 19-a a Ligii 2 și cel care dă startul ultimei runde a turului. A cincea clasată, cu 36 de puncte, o întâlnește, pe teren propriu, marți, de la ora 14:00, pe ocupanta locului 3, cu 39 de puncte.

Antrenorul Ilie Poenaru e pornit contra Petrolului și le-a cerut jucătorilor săi totul sau nimic, spunând, totodată, că acesta este un meci pe care trebuie să-l abordeze la cea mai mare intensitate, punând astfel, involuntar, sub semnul întrebării alte prestații din acest tur de campionat. Clinceniul vine după o înfrângere cu FC Argeș (0-1), a doua deplasare în care pierde, după ce cu „U” Cluj n-a mișcat și a pierdut la scor de neprezentare.

„E un meci la fel de important ca și toate celelalte. Într-adevăr, jucăm cu o echipă foarte bună, o echipă de tradiție, o echipă cu o galerie foarte mare în spate, dar noi, chiar dacă venim după o înfrângere cu FC Argeș, venim după un meci foarte bun. Jucăm acasă, facem meciuri bune spre foarte bune pe teren propriu. Nu ne este teamă de ei. Eu zic că dacă ne impunem jocul și ne luăm anumite măsuri, la anumiți jucători de-ai lor și anumite principii pe care ei le practică, le antrenează, nu vom avea probleme. Este un meci în care, le-am spus și jucătorilor, chiar de data asta i se potrivește mitul: totul sau nimic. De data asta chiar acest lucru le-am cerut jucătorilor: totul sau nimic. E un meci pe care îl vom aborda doar la victorie, un meci pe care îl vom juca la cea mai mare intensitate a noastră și un meci pe care trebuie să îl câștigăm fără doar și poate”, spune Ilie Poenaru înaintea meciului cu Petrolul.

Lider de trei ori în cele 18 etape desfășurate până acum (6, 7, 12), Academica Clinceni e singura echipă din acest sezon care până acum nu a înregistrat niciun egal. În cele opt meciuri de pe teren propriu jucate, a pierdut contra unor adversari care acum sunt pe podium, cum este și cazul Petrolului. Atât cu Sportul Snagov, cât și cu Chindia a cedat cu 0-1.

Petrolul vine după remiza cu UTA (2-2), adică după primul pas greșit făcut în mandatul lui Octavian Grigore, care cuprinde șase meciuri până acum. „Lupii” au plecat, de astăzi, spre Capitală, urmând ca în ziua jocului să-și continue deplasarea către Clinceni, din lot nefăcând parte Paul Antoche, suspendat după cartonașul roșu văzut în jocul cu UTA, și Alexandru Tudor Saim, cel care a acuzat o accidentare de ultimă oră și a intrat, astfel, pe lista indisponibililor. Revine, în schimb, Sebastian Ghinga, experimentatul jucător fiind refăcut după problema medicală ce l-a ținut departe de gazon vreme de o lună și jumătate.

Meciul se dispută pe terenul 1 al bazei sportive din Clinceni, iar un bilet de acces în tribună costă 10 lei. Jocul va fi condus de centralul Marian Barbu (Făgăraș) și asistenții Bogdan Velicu (București) și Marius Cristian Marchidanu (Brăila). Arbitru de rezervă este Marius Chițu (Târgoviște), în timp ce observatori au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Ștefan Donciu (Sfântu Gheorghe).

La mijlocul lunii aprilie, într-un meci amical desfășurat la Strejnic, pe când ploieștenii se aflau în Liga 3, iar ilfovenii erau pe locul 4 în Liga 2, Petrolul se impune cu 2-0, prin golurile lui Sergiu Arnăutu (32) și Nini Popescu (63), doi dintre puținii jucători care se mai află și acum în lot după promovare.

Marius ANGHEL 26 Nov. 2018, 21:57 Campionat
Pe aceeași temă