Președintele „Șoimilor” a inițiat o cerere de amânare a startului Ligii a 2-a. Arădeanul a vorbit cu Răzvan Burleanu

Marius ANGHEL 21 Jul. 2016, 11:41 Special
Președintele

Președintele echipei Șoimii Pâncota nu a recunoscut că este în negocieri avansate cu trei orașe pentru cedarea locului de ligă secundă. Este vorba despre Baia Mare, Brașov și Galați, ultimele informații fiind că moldovenii sunt cei mai hotărâți să bată palma cu omul de afaceri arădean. Potrivit Sport Arad, acesta a solicitat în schimbul semnării actelor exact suma de 54 de mii de euro, pentru a achita datoriile existente, cu prioritate pentru salariile fotbaliștilor pe lunile mai și iunie.

Până una alta, Pavel Piroș a apucat să discute cinci minute miercuri cu Răzvan Burleanu, președintele FRF care a vizitat Aradul pentru a parafa contracte de colaborare cu Universitatea Aurel Vlaicu și Consiliul Județean Arad. „I-am spus și dânsului că, împreună cu domnul Brașoveanu, reprezentantul cluburilor de Liga a 2-a în Comitetul Exdecutiv, am făcut o cerere de amânare a startului campionatului. Principalul motiv invocat este faptul că, datorită alegerilor locale, toate Primăriile și Consiliile Locale din țară nu s-au putut ocupa de fotbal și s-a pierdut timp prețios. Dacă adunăm destule semnături până vineri, când e ședință de Comitet Executiv, prima etapă nu se va juca pe 30 iulie”, a declarat șeful „alb-negrilor” pentru Sport Arad.

Interesant este că într-o intervenție telefonică la emisiunea „Fluier Final” de la Sport Total FM, Gheorghe Chivorchian, fost secretar general al FRF și proaspăt numit președinte la Juventus București a spus: „Din datele pe care le am, 25 de echipe au trimis documentele de înscriere în Liga 2, inclusiv Petrolul, Timișoara. Cred că Federația va mai aștepta o săptămână, pentru a vedea câte echipe pot începe și termina competiția, pentru că apoi trebui să negocieze drepturile TV. Nu poți negocia drepturile pentru 20 de echipe, dar, de fapt, să fie 18. Eu cred că vor fi 18 echipe în final. Printre cele înscrise se numără și Suceava, și Pojorâta (n.r. – de fapt e Tărlungeni, nu Pojorâta), și Reșița. Problema este la Reșița, am înțeles că ei caută soluții să joace pe undeva prin jurul Bucureștiului și să o facă un an de zile sub numele de Metalul. Berceniul și Pâncota sunt curtate de Galați, e un lucru frumos, dar, dacă o echipă se mută, va trebui să joace sub numele vechi timp de un an. Chiar dacă una dintre ele va juca la Galați, va trebui să se numească încă un an ACS Berceni sau Șoimii Pâncota. Schimbarea se putea face până la 30 iunie. Galațiul ar merita chiar o echipă de Liga 1. Există acea frumoasă echipă Oțelul”.

Potrivit declarațiilor lui Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi reprezentanții ai echipelor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, după expirarea termenului limită, 15 iulie, 24 de cluburi s-au înscris în Liga 2, doar Petrolul nefăcând acest lucru dintre echipele care oficial aveau acest drept. Foresta Suceava (fosta Rapid CFR Suceava), Unirea Tărlungeni și Metalul Reșița au depus cereri pentru a ocupa locuri posibile vacante.

Același Brașoveanu declara pentru Liga2.ro că startul campionatului nu mai are de ce să fie amânat având în vedere câte echipe s-au înscris în noul sezon al Ligii 2. Totuși, acesta a înaintat varianta și chiar a rugat președinții de cluburi să trimită cereri către FRF dacă vor ca startul noului sezon să fie amânat. În situația în care peste 50 la sută dintre echipele care vor juca în noul sezon vor solicita acest lucru, atunci campionatului nu va începe pe 30 iulie.

„Sunt înscrise echipe total participante și atunci nu ai ce să îl amâni. Ar exista varianta ca până la Comitetul Executiv peste 50 la sută din competitoare să solicite acest lucru și atunci s-ar putea lua în discuție acest lucru. S-ar lua în discuție dacă apar cereri. În situația în care consideră că au nevoie de o amânare, cluburile să trimită la Departamentul Competiții cereri în acest sens și dacă numărul lor depășește 50 la sută din cluburile participante se ia în discuție dacă se amână sau nu, dacă nu nici nu se va lua în discuție”, a spus Auraș Brașoveanu.

Marius ANGHEL 21 Jul. 2016, 11:41 Special
Pe aceeași temă