Prahova Ploiești are CIS!

Mihai Andries 26 Jun. 2013, 15:59 Special
Prahova Ploiești** are CIS!

După 12 ani de la retragerea din orice competiție fotbalistică, numele de Prahova Ploiești are șanse mari de a reapărea în fotbalul județean, din toamnă! Asta după ce Adrian Teodorescu a obținut, deja, Certificatul de Identitate Sportivă pentru acest club – ACS Prahova Ploiești, care se dorește a fi continuatorul uneia dintre cele mai vechi grupări prahovene de fotbal.

Clubul este „ok” din toate punctele de vedere, având personalitate juridică, înregistrarea fiscală, fiind înscrisă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor al Judecătoriei Ploiești, încă din 7 mai 2013, iar acum mai rămâne să se afilieze la Asociația Județeană de Fotbal Prahova și să demaraze activitatea fotbalistică propriu-zisă.

„Desigur, nu va fi ușor, trebuie să găsim un teren unde să evoluăm, să formăm un lot de jucători – rămâne să vedem la ce nivel și dacă de seniori sau juniori, să punem la punct toate celelalte amănunte – echipament, buget, dar cel mai important pas a fost făcut, structura sportivă fiind legal constituită” – spune președintele Adrian Teodorescu.

Istorie tumultoasă

Conform cărților de specialitate, istoria clubului Prahova Ploiești începe undeva în 1915, când a fost înființată echipa, sub conducerea lui J.Koppes, după desființarea (redenumirea) echipei United Ploiești, iar în primul sezon Prahova a câștigat Campionatul Național! Reînființată după Primul Război Mondial, Prahova continuă să evolueze în divizile B și C, din lot făcând parte în preajma celui de-al Doilea Război Mondial și Emil Vlaiculescu – viitorul șef al arbitrilor prahoveni.
În 1946, după un meci dublu de baraj cu Gloria CFR Galați (3-0 și 2-1), promovează în prima divizie, retrogradând apoi, traseul echipei consemnând repetate schimbări de nume: Partizanul (1950), Flacăra (1951-1955), Metalul (1956), Energia (1957), pentru ca din 1958 să se revină la denumirea tradițională de Prahova. La sfârșitul ediției de campionat 1962-1963, echipa este exclusă din Divizia B, în urma unor nereguli competiționale și este retrogradată direct în campionatul orășenesc. A urmat revenirea pe scena divizionară, în1968, în Divizia C și apoi, în 1975, în Divizia B, după care Prahova CSU (din 1984), cu o comportare oscilantă, a pierdut treptat contactul cu performanța, după Revoluție retrogradând în eșalonul al III-lea (1991) și apoi în campionatul județean, așa-zisa Divizie D (1995). Iar din 2001 și-a încetat activitatea, după ce în ultimii ani de existență se transformase în „Prahova – Argus”, în urma unui protocol cu „echipa Poliției”. Clubul își pierduse, într-un fel, identitatea, mai ales că baza sportivă cu același nume „Prahova”, fusese cumpărată de către Ioan Niculae – patronul Astrei, aici funcționând acum Centrul de Copii și Juniori al clubului ploieșteano-giurgiuvean.

Rămâne de văzut acum felul în care va continua istoria acestui club de tradiție prahovean, cert fiind că cel care a reînființat această structură sportivă dorește să se apropie cât mai mult de însemnele vechii Prahova Ploiești, urmând să folosească aceleași culori – galben și albastru – și chiar să numească în staff unul dintre foștii jucători ai Prahovei din vremurile de glorie!

Procesul cu FRF continuă

Cel care a reînfințat Prahova Ploiești, Adrian Teodorescu, se află în proces cu Federația Română de Fotbal, căruia îi solicită 500.000 de euro! În dosarul cu numărul 31921/3/2013, următorul termen de judecată este 16 septembrie. Chiar președintele FRF, Mircea Sandu, a făcut unele precizări în conferința de presă susținută după ultima ședință a Comitetului Executiv, privind acest proces.

„Respectiva decizie s-a luat la sesizarea unui club afiliat, care l-a acuzat pe Teodorescu de încercarea de corupere a unor jucători. Apoi, Marius Stan de la Galați a venit și a susținut ridicarea acestei sancțiuni, motivând că Teodorescu este bolnav. Acum el ne-a dat în judecată și vrea despăgubiri, asta este, ne vom judeca, nu avem ce face” – a anunțat Sandu.

„Teo” spune că: „vom vedea ce jucători am corupt eu, cine a făcut plângere, ce interese avea și cum au dus în eroare prin ceea ce au susținut. Nu eram oficial al vreunui club, cei care m-au reclamat au avut alt interes, doreau să se răzbune. Vor trebui să probeze și aceștia acuzațiile pe care le-au adus în acele reclamații”.

Articol scris de Marian DIMA

Mihai Andries 26 Jun. 2013, 15:59 Special
Pe aceeași temă