Poli Galați și Cireșu, ghinionistele locului 13

01 Jun. 2012, 22:22 Special
Poli Galați și Cireșu,** ghinionistele locului 13

Finalul de sezon al Ligii a III-a a fost palpitant în trei dintre serii. În prima serie, Rapid Suceava a promovat după ce a învins pe CSM Pașcani cu 3-0, făcând inutilă victoria la scor a Bacăului cu Petrotub. În schimb, în subsolul clasamentului am avut parte de un dramatism incredibil. Focșaniul a sperat până în ultimul moment că se va salva și socotelile le-au ieșit neașteptat de bine, cu doar trei minute înainte de finalul partidei cu Cetatea Tg. Neamț. Nemțenii aveau nevoie de un egal pentru a termina pe locul 12 indiferent de rezultatul meciului dintre Poli Galați și ABC Stoicescu. Eugen Ștefan a dat lovitura pentru focșăneni și i-a trimis pe cei de la Cetatea în Liga a IV-a spre disperarea spectatorilor! Așa s-a ajuns la final că CSM Focșani a terminat la egalitate de puncte cu Poli Galați, echipa lui Adrian Toma terminând pe locul 12 pe criteriul meciurilor directe și salvându-se de la retrogradare!

În seria a IV-a, Prometeu avea un punct avans în fața Oltchimului, dar a făcut doar un egal la Cisnădie, în timp ce vâlcenii au învins la scor pe Gaz Metan II. Astfel, Oltchim s-a salvat in extremis de la retrogradare terminând pe locul 13!

Nici seria a V-a nu a dus lipsă de spectacol, Becicherecu Mic a învins fără emoții pe Gloria Reșița, în timp ce Făgetul s-a împiedicat la Valea lui Mihai. Echipa lui Marius Baciu a fost salvată de Recaș, care și-a respectat blazonul și a învins pe Gloria Arad cu 3-0. Cum la final de campionat, Becicherecu Mic, Gloria Arad și Făget au terminat la egalitate de puncte, s-a făcut un clasament în trei, în care câștigătoare a ieșit Flacăra. Astfel, aceștia au terminat pe 13, în timp ce „pizzerii” și arădenii au retrogradat.

În clasamentul locurilor 13, perdantele au fost în cele din urmă Poli Galați și Conpet Cireșu, care au ocupat ultimele locuri și au retrogradat în Liga a IV-a.

Iată lista campioanelor care au promovat în Liga a II-a: Rapid Suceava, Unirea Slobozia, ACS Buftea, Damila Măciuca, ACS Recaș și Corona Brașov.

Au retrogradat: Poli Galați, Cetatea Tg. Neamț, ABC Stoicescu, Conpet Cireșu, Comprest GIM, Prometeu, Atletic Bradu, Ghecon Lăpușata, Gloria Arad, Becicherecu Mic, Gloria Reșița, CS Zlatna, FCM Tg. Mureș II și Gloria Bistrița II

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

NOTĂ‚: Clasamentul afișat în stânga siteului este calculat automat de sistemul de administrare și nu are posibilitatea de a face departajarea la egalitate de puncte pe criteriul meciurilor directe. Vă mulțumim pentru înțelegere. Clasamentele finale corecte le puteți găsi în ziarul Prosport de sâmbătă

01 Jun. 2012, 22:22 Special
Pe aceeași temă