E oficial: Cireșu revine la Liga a IV-a!

03 Aug. 2012, 10:08 Ligi județene
E oficial:** Cireșu revine la Liga a IV-a!

Retrogradată în sezonul trecut al ligii a III-a, conform clasamentului final, Conpet Cireșu s-a reunit și antrenat în această vară cu gândul că va evolua în eșalonul trei al fotbalului românesc și din sezonul viitor. Ei bine, conducerea Federației Române de Fotbal a hotărât o restructurare masivă a celor șase serii de ligă a treia, care din campionatul viitor vor avea fiecare doar câte 13 echipe! În aceste condiții, Conpet Cireșu va rămâne o formație retrogradată, iar în consecință va juca din toamnă în liga a IV-a brăileană la fotbal în ciuda presiunilor făcute de conducerea clubului la șefii FRF, de a rămâne la al treilea nivel!

În acest sens, l-am contactat telefonic pe Valentin Avramescu, președintele grupării brăilene, care nici nu știa de hotărârea luată ieri de oficialii FRF. „Sunteti primul care-mi spune ceva oficial în acest sens, și vă cred dacă spuneți că știrea este oficială, și apărută pe liga2.ro. Acum asta este! Ne pare foarte rău de acest lucru, mai ales că n-a ieșit cum am vrut noi, dar ne-am făcut-o cu mâna noastră. Voi convoca chiar astăzi (n.r. – vineri 3 august) o ședință cu echipa și vom discuta cu jucătorii. Eu nu pot să-i oblig pe aceștia să joace în liga a IV-a, chiar dacă au semnat un contract cu noi, dar au crezut, și ei, ca și mine că vom evolua tot în liga a treia. Vom juca în liga a IV-a în campionatul care urmează, și vom încerca să obținem promovarea în liga a treia la anul viitor! Acum știm unde am greșit în campionatul trecut și ne vom lua toate măsurile ca o altă retrogradare să nu se mai întâmple. Dar mai întâi să ajungem iar în liga a treia! Un lucru este însă foarte clar: antrenorii de la echipă vor fi și în liga a IV-a tot Vasile Darie și Ionel Ivan. Acum să vedem ce vom la discuta în cadrul ședinței, iar jucătorii care nu vor să joace în eșalonul în care suntem, sunt liberi să plece, fără nicio obligație! Dar este mare păcat de ceea ce s-a întâmplat și îmi pare nespus de rău. Dar acum asta este ce să-i facem!”– a spus șeful grupării din Cireșu, cu mare tristețe în glas.

Cu toate acestea, Conpet Cireșu continuă seria meciurilor de verificare cu alte două formații din liga a doua: sâmbătă, 4 august, gruparea antrenată de Vasile Darie și Ionel Ivan va întâlni la Însurăței cu începere de la ora 18 pe CF Brăila, iar la finalul săptămânii viitoare, Conpet Cireșu va juca juca la Galați cu Dunărea din localitate!

Articol de Marcel SÂNPETRU

03 Aug. 2012, 10:08 Ligi județene
Pe aceeași temă