Pintilie a votat contra candidaturii lui Comănescu, din postura de membru al Comitetului Executiv: „Legal e corect, moral nu e”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 Feb. 2015, 16:20 Special

Președintele AJF Vâlcea, Constantin Pintilie, a susținut astăzi o conferință de presă la Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea în care și-a expus punctul de vedere în privința respingerii dosarului de candidatură a lui Adrian Comănescu de către Comitetul Executiv al forului.

Constantin Pintilie susține că Adrian Comănescu nu întrunește condițiile statului AJF Vâlcea, care cere, conform articolului 26 punctul 3 din Statutul AJF Vâlcea, „minim patru ani în funcția de președinte, vicepreședinte, secretar general la AJF/LPF/FRF, membru al Comitetului/Biroului Executiv, președinte al unei comisii permanente din cadrul AJF/FRF/LPF sau președinte de club/asociație cu activitate de fotbal constituite după Legea 69/2000!”.

Practic, toată contradicția este dacă DJTS, for condus de Comănescu timp de 9 ani, se încadrează ca asociație cu activitate de fotbal, constituită după legea 69/2000. „Funcțiile respective trebuie îndeplinite pentru minim patru ani, punct! Nu scrie nicăieri că acestea sunt consecutiv, nu se adună anii ca la pensiune. El are un an și nouă luni vicepreședinte AJF, trei luni președinte de comisie de arbitri, trei ani președinte la un club și doi ani la alt club. Ce legătură are DJTS cu fotbalul, nu are nimic în comun! Veniți cu un articol în legea 69, în care îmi spune că DJTS îmi este mie for superior, scrie că îndrumă și sprijină. Uitați-vă ce spune juristul, nu sunt eu mai deștept ca juristul. El a depus la Combatarea Discriminării o petiție, înainte să să dea decizia”, a comentat Pintilie.

„Nu se poate modifica statutul în Adunarea Generală, orice decizie se ia, se ia pentru viitor. Cine are propunere de modificare a statutului, putea trimite notificare, dar nu a venit nimic. Pot să se ridice și 10 membri să ceară candidatura lui Comănescu, ei pot doar să se ridice și să părăsească sala. Ei vor să facă scandal la Adunarea Generală, dar nu e bărbătește. Dacă se întâmplă ceva, eu părăsesc sala și amânăm ședința. Nu știu dacă câștigam eu contra lui Comănescu, știți cum e lumea în ziua de azi, nu mai am încredere în nimeni, nici în mine nu am, că îmi e că mă schimb și eu, îmi dă cineva un pumn de bani și mă duc și fac prostia”, a mai spus Constantin Pintilie.

Șeful AJF Vâlcea a fost unul dintre cei care au votat în Comitetul Executiv, împotriva candidaturii lui Comănescu: „Știți cum a spus Băsescu? Domne, legal este, moral nu este! Poftim, ce să fac? Dumnealui a făcut totul numai cu partidele, eu nu sunt membru de partid. Acest om numai a beneficiat, a luat bani din arbitraje, dar nu a luat nimic la copilași. Zice că nu știu eu regulamentul, dar el habar nu are. De ce nu s-a băgat într-o asociație, că știa că vrea să candideze? Eu am ajuns din întâmplare aici, după ce domnul Persu și-a dat demisia”.

Constantin Pintile rămâne adeptul actualului format din Liga a IV-a, cu foarte multe echipe, împărțite în două serii: „Scopul este sportul în masă, e liberă competiție, ies 2.000 tineri pe teren. Echipele care merg la baraj, de ce nu promovează? Uitați la Hidro, trebuia să bată și cu spatele, dar au fost alte lucruri. Acum 3 ani au fost 18 echipe la Liga a IV-a, nu l-am schimbat eu în două serii, asta s-a făcut din cauza banilor. Când am venit eu erau 38 de echipe, acum sunt 76 afiliate, pe mine mă interesează să am echipe! Cine vrea fotbal de performanță, să își facă echipă și să promoveze. Eu o să propun la Adunarea Generală să își voteze ei sistemul la Liga a IV-a, să le dea termen de două luni și fiecare să își facă un proiect, ne întâlnim și îl alegem pe cel mai bun”.

Fostul fotbalist al Chimiei Constantin Pintilie este la finalul celui de-al doilea mandat ca președinte la AJF Vâlcea și îl va câștiga pe cel de-al treilea pe 28 februarie, atunci când au loc alegerile, deoarece este singurul candidat la această funcție.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 Feb. 2015, 16:20 Special
Pe aceeași temă