Pescuitul, una dintre marile pasiuni ale lui Mache Vizitiu

01 Apr. 2009, 11:26 Special
Pescuitul, una dintre marile pasiuni ale lui Mache Vizitiu

„Era sufletul competițiilor. Ne capta atenția și rămâneam cu gura căscată”

Mache Vizitiu a murit la nici 54 de ani și a lăsat în urma sa o mare de amintiri. Fost jucător de cinste la Jiul Petroșani, Mache cum îi spuneau prietenii mai avea o pasiune de acre puțini știu. Ion Carvațchi, secretarul general a Asociației Pescarilor Sportivi „Lostrița” Petroșani este unul dintre cei acre l-au cunoscut foarte bine pe fostul jiulist. „Îl știu pe Mache Vizitiu din tinerețe. Un om deosebit. Pescuitul era una din marile lui pasiuni. A fost membru la Asociație din anul 2007. Era nelipsit de la concursurile de pescuit. Participa alături de ceilalți membrii la toate acțiunile care aveau loc”, spune cel care a jucat la Jiul și Minerul. „Era un povestitor înnăscut, un om care știa să dea valoare cuvântului”, povestește prietenul lui Mache.

 

Ultimul concurs la care marele sportiv a participat a fost la data 1 Mai 2008 la „Balta POPA JURA”, ediția a doua la răpitori. „Nu a luat nici un premiu, dar în schimb a primit o diplomă de participare. Îmi amintesc că la acel concurs când s-a prezentat cu juvelnicul pentru cântărire avea vreo 15 păstrăvi ceea ce ar fi trebuit să-i asigure locul la atât a cantitate cat și la numărul de pești prins. Glumeț din fire așa cum îl știam la un moment dat a recunoscut faptul că de fapt prinsese numai doi pești, iar restul îi prinsese din partea altor concurenți pentru a  se umfla în pene. Până la urmă a  recunoscut acest lucru și diploma a revenit câștigătorului de drept. Gluma în sine făcută de Mache a fost gustată de toată lumea. O mare pierdere pentru noi. Ne va lipsi de la concursuri și nu numai”, spune   Ion Carvațchi.

 

Interlocutorul nostru spune că Jiul era totul pentru Mache. Echipa din Vale s-a regăsit în mai toate poveștile lui Mache. „Ultima lui despărțire de Jiul, din luna ianuarie a acestui an a fost una apăsătoare cel puțin asta reieșea din ce povestea. Spune că  acceptă propunerea celor de la Moldova Nouă să-i antreneze. Nu știu daca a mai ținut legătura cu cei de acolo”.

 

Mache Vizitiu a fost condus pe ultimul drum săptămâna trecută de sute de oameni, iar alături i-au fost și jucătorii de al Jiul. „Pentru mine va rămâne ca un foarte bun fotbalist al Jiului, un bun prieten și coleg de pescuit, un povestitor desăvârșit. Ne va lipsi foarte mult pentru că el era sufletul întâlnirilor”.
 

Alin Simota: „Dacian Vizitiu  este un jucător mai tehnic decât era tatăl său”
 

 

Patronul Jiului, Alin Simota, este de părere că fiul lui Mache Vizitu, Dacian este mai tehnic decât a fost tatăl său pe vremea când juca la Petroșani.

 

„Clubul Jiul deplânge dispariția lui Mache, un mare jucător și un mare om. Fiul său Dacian trebuie să ducă mai departe steagul familiei. Eu voi fi alături de el și îl voi încuraja pentru că este mai tehnic decât a fost tatăl său. Dacian  a făcut pregătirea cu Jiul , dar a ieșit din circuit, îl aștept să revină”, a spus Simota.

 

Dacian a evoluat la Jiul, dar în momentul de față este la echipa din liga a patra, Retezatul Hațeg.

 

„Am vorbit cu primarul de acolo să-l susțină pentru că este un băiat talentat și vreau să știe că la Jiul va avea întotdeauna ușa deschisă. Mă bucur că cei doi copii ai lui Mache, Patricia, handbalistă la Vâlcea și Dacian  vor duce mai departe numele său. Mache a scris istorie la Jiul, iar eu unul mă bucur  că am avut norocul să cunosc un astfel de om. Este o pierdere grea pentru noi, cu el uitai de toate necazurile vieții”,a spus omul de afaceri marcat de dispariția prematură a lui Mache Vizitiu.

 

 

articol scris de Loredana Juglea
 

01 Apr. 2009, 11:26 Special
Pe aceeași temă