Patronul lui Inter a rămas impresionat: „E viitorul star”

Autor: Mihai Andries Publicat: 25 Dec. 2013, 12:00 Actualizat: 25 Dec. 2013, 16:29 Special
Patronul lui Inter  a rămas impresionat: „E viitorul star”

Erick Tohir, indonezianul cu o avere de 4 miliarde de euro, a fost uluit de talentul unui puști din România. „Jucători precum Pușcaș, Ventre, Bonazzoli sunt stelele viitorului, sunt grozavi”, a spus miliardarul care a preluat pe Inter, după victoria echipei de tineret în fața rivalei AC Milan, cu 3-1.

Tânărul român de care vorbea Tohir este George Pușcaș, un atacant de 17 ani. „Sper ca să aibă dreptate. A contat mult pentru noi că a venit la ultimul meci. Am bătut și noi și echipa mare pe AC Milan și a fost un final de an perfect„, spune Pușcaș.

De 5 ori în lotul de Serie A

Atacantul a apucat să joace doar un retur de campionat la FC Bihor, în Liga a II-a, apoi a plecat la Inter, în vara acestui an. În mai puțin de 6 luni i-a dat gata pe italieni. Walter Mazzarri l-a trecut de 5 ori în lot, la partidele de Serie A. „M-am acomodat foarte bine și foarte rapid. De aceea m-a și chemat domnul Mazzarri la echipa mare. Dânsul nu prea vorbește cu juniorii. Mi-a spus doar să fiu serios”, spune puștiul care nu va uita niciodată prima convocare la echipa mare a „nerazzurrilor”: „În momentul în care am intrat pe „Giuseppe Meazza” și am văzut atâția oameni în tribune, cu tricoul lui Inter, am fost copleșit de emoții. Am simțit însă că acolo e locul meu”.

„Zanetti și Cambiaso m-au încurajat”

Contactul cu vedetele din vestiarul lui Inter l-a schimbat pe Pușcaș. Primul șoc: se discută de fotbal, nu de cluburi. „Jucătorii de la echipa mare m-au tratat cu mult respect. Mi-au spus să fiu calm, pentru că e la fel ca la „Primavera”. Sunt foarte modești. A fost incredibil când jucători precum Zanetti sau Cambiasso au venit la mine în cameră ca să discute cu mine și să mă încurajeze. Marii fotbaliști așa sunt. Glumesc, sunt optimiști, dar nu vorbesc decât de fotbal tot timpul. Acolo nu auzi la antrenamente discuții de genul „am fost aseară în club”, povestește Pușcaș.

„Nu vreau să fiu noul Mutu”

Pușcaș a ajuns la Inter la 17 ani. Mutu avea 21 când a fost transferat de echipa din Milano. Presa din Italia îl compară deja cu „Briliantul”. „Nu vreau să fiu noul Mutu. Vreau să-mi construiesc singur o carieră și un nume la Inter. Îmi doresc să debutez la echipa mare până la vară. La antrenamente am simțit că sunt pregătit să o fac”, spune, sigur pe el, puștiul lui Inter.

L-a vrut și Manchester United

George Pușcaș a apucat să joace 13 meciuri în Liga a II-a din România, la FC Bihor. Atunci au venit să-l vadă și scouteri de la Manchester United. Atacantul e fericit însă că a ajuns în Italia.Transferul la Inter a fost cel mai mare pas pentru mine. Mi-a schimbat modul de gândire. Acum gândesc mai pozitiv. Am câștigat și maturitate”, spune Pușcaș.

Fostul director sportiv al lui Liberty Salonta, unde a crescut George Pușcaș, povestește cum i-a impresionat jucătorul de 17 ani pe italieni. „Am vorbit și cu directorul centrului de juniori și toți sunt foarte mulțumiți de el. I-a impresionat pentru că a învățat limba în doar o lună. Mi-a spus că e un exemplu de profesionalism și pentru ceilalți juniori”, a spus Cătălin Sărmășan

Autor: Mihai Andries Publicat: 25 Dec. 2013, 12:00 Actualizat: 25 Dec. 2013, 16:29 Special
Pe aceeași temă