Echipa lui Mititelu și-a adus atacant de la Brescia! „La Craiova am posibilitatea să progresez mai repede. Vreau să promovăm”

După nouă ani petrecuți în Italia, atacantul Samuel Zimța a decis să revină în România și va juca în sezonul 2018-2019 pentru nou-promovata în Liga a 3-a FC U Craiova 1948 SA.

Originar din Drobeta Turnu Severin, Samuel  Zimța a început fotbalul la Școala de Fotbal „Gică Popescu” Craiova, iar la vârsta de 10 ani a plecat în Italia, împreună cu familia. La 12 ani a ajuns la una dintre academiile de fotbal deschise în Peninsulă de Inter Milano, iar la 16 ani a semnat primul contract de jucător profesionist, cu Virtus Entella Chiavari, pentru care a evoluat doar la juniori. În iarnă a fost achizitionat de Brescia Calcio, însă n-a reușit să facă pasul la seniori, fiind utilizat la U19.

Vara aceasta, Zimța a decis să revină în România și a optat să joace pentru FC U Craiova 1948, alături de care va debuta în Liga a 3-a. „Sunt foarte bucuros să am ajuns la echipa cu care am ținut de mic. În plus, am vrut să joc într-o echipă de seniori. La Brescia era mai greu pentru mine, fiindcă trebuia să mai stau un an la U19. Consider ca la Craiova am posibilitatea să progresez mai repede. Ținând cont că avem în lot jucători cu foarte mare experiență, precum Mădălin Ciucă, Ovidiu Dănănae sau Mihai Dina, dar și ceilalți, de la care am cu siguranță multe de învățat, este inevitabilă creșterea mea în joc. Îmi doresc să ajut cât mai mult echipa și să promovăm. E o bucurie că voi juca pe stadionul din orasul natal, la Severin, dar sper ca echipa să revină, cât mai repede, la Craiova, acolo unde îi este locul. Peluza Sud va fi alături de noi peste tot și abia aștept să înceapă campionatul. Sper să revin și în circuitul echipei naționale de juniori, unde am mai fost convocat la U17”, a declarat Samuel Zimța.

Atacantul de 18 ani va debuta sâmbătă la noua sa echipă, în amicalul cu CSM Slatina, programat pe stadionul 1 Mai, de pe malul Oltului.

Sezonul 2018-2019 din Liga a 3-a începe pe 24 august, iar echipa susținută de Adrian Mititelu își va disputa partidele de pe teren propriu pe „Municipalul” severinean, deoarece nu a primit acceptul Consiliului Local Craiova să joace pe Stadionul „Ion Oblemenco”. Componența celor cinci serii încă nu a fost stabilită!

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă