Papp se implică financiar la echipa care l-a lansat, dar nu vrea să fie patron: „Vreau doar să ajut”

Marius ANGHEL, Mihai Andries 21 Dec. 2014, 09:21 Special
Papp se implică financiar la echipa care l-a lansat,** dar nu vrea să fie patron:
  • Fotbalistul stelist Paul Papp (25 de ani) va face parte din conducerea echipei Unirea Dej, ce activează în Seria a V-a a Ligii 3, însă spune că nu vrea să preia clubul pentru a-i fi patron, așa cum primarul orașului Dej, Morar Costan, anunța la mijlocul acestei săptămâni.
  • Planurile jucătorului pentru 2015 sunt titlul de campion cu Steaua și reorganizarea echipei din Dej, cea care l-a lansat în fotbalul de performanță.

 

Primarul din Dej a anunțat în această săptămână că discută cu Paul Papp detaliile unei colaborări în privința echipei locale de fotbal, unde fundașul Stelei și-a început cariera. Jucătorul spune însă că nu se vede patron la Unirea Dej și vrea mai mult să se ocupe de problemele organizatorice.

„Nu vreau să devin investitor. Vreau doar să ajut. Nu vreau să fie clubul meu. Vreau să fie clubul orașului și eu doar să ajut cu un sfat, cu puțină organizare și, dacă se poate, să o luăm treptat, de jos”, a spus Paul Papp la finalul meciului caritabil pe care l-a organizat vineri seară în Sala Sporturilor din Dej. Fundașul e sigur că va câștiga primul titlu de campion în 2015. „Voi rămâne la Steaua și cu siguranță Steaua va ieși campioană”, a declarat internaționalul român.


Papp a organizat vineri un meci caritabil la Dej pentru ajutorarea a 100 de copii din familii nevoiașe. Foto: someseanul.ro


Consilierii locali din Dej s-au întrunit miercuri, în cadrul unei ședințe lunare, prilej cu care s-a discutat și situația clubului de fotbal Unirea. În cadrul acestei ședințe, primarul Morar Costan a anunțat că va avea o discuție cu actualul jucător al Stelei, Paul Papp, acesta fiind interesat să preia clubul. Edilul povestea chiar de două variante de implicare a lui Papp în activitatea fotbalistică din Dej: „preia clubul Unirea sau, varianta a doua, să formeze el un club nou de genul Academiei lui Hagi, la noi să fie Academia de Fotbal Paul Papp”.

Iată ce declara Mora Costan înainte de a purta o discuție decisivă cu Paul Papp: „Așa cum am spus și ieri, astăzi, la ora 10:30, m-am întâlnit cu Paul Papp, cu dejeanul nostru, și am avut discuții despre viitorul fotbalului dejean. Eu cred că este benefic ca Papp să se implice pentru că el este un simbol, este un model pentru toți sportivii din Dej și nu numai. Papp, numai prin munca lui, a ajuns unde a ajuns și i-am spus și lui lucrul acesta. Practic, la ora aceasta, sunt două variante: Papp este dispus să preia clubul Unirea, bineînțeles după o discuție cu actualul deținător al clubului, sau, varianta a doua, să formeze el un club nou de genul Academiei lui Hagi, la noi să fie Academia de Fotbal Paul Papp. Eu, în calitatea mea de primar al Dejului, sunt pentru demararea lucrurilor și pentru viitorul sportului dejean. Urmează ca zilele viitoare să vedem exact ce o să se întâmple, dar cert este că Papp chiar își dorește să se implice și îi mulțumec pentru asta”.

„O să vorbim după sărbători, după data de 10 ianuarie”, declara și Mircea Itu, președintele clubului Unirea Dej.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL, Mihai Andries 21 Dec. 2014, 09:21 Special
Pe aceeași temă