Pantilimon se alătură acțiunii caritabile inițiate de suporterii timișoreni. Portarul lui Sunderland și-a donat un tricou

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 17 Dec. 2014, 17:11 Special
Pantilimon se alătură acțiunii caritabile inițiate de suporterii timișoreni.** Portarul lui Sunderland și-a donat un tricou

Fostul goalkeeper al Politehnicii Timișoara arată că are și un suflet pe măsura înălțimii. Costel Pantilimon contribuie din nou la o acțiune caritabilă demarată de druckeri. În acest an, suporterii alb-violeți strâng bani pentru renovarea și utilarea salonului de nou-născuți al Maternității Bega, iar portarul lui Sunderland a trimis tricoul său de la jocul România – Ungaria pentru a fi licitat online, suma cea mai mare oferită urmând să intre în contul dedicat inițiativei.

În urmă cu un an „Panti” a mai făcut un gest frumos. Atunci la Manchester City, portarul originar din Bacău și-a trimis tricoul de joc. Acesta a fost licitat iar suma obținută, 1.000 de euro atunci, din partea unui anonim (E.B.) a fost utilizată pentru tratamentul medical a doi băieți, Alex și Radu, diagnosticați cu autism.

În acest an suporterii au demarat o nouă campanie. Sub sloganul „Născut în alb-violet e mai mult decât un slogan!” aceștia și-au propus să renoveze și modernizeze salonul de nou-născuți al Maternității Bega din Timișoara. Acțiunea a început bine și a fost strânsă deja o sumă în jurul a 7.000 de euro, dintre care 5.000 au venit de la o firmă. Fanii au mai organizat o licitație pentru un tablou special cu ASU Poli acontat pentru suma de 320 de euro de către Otmar Funk, timișorean stabilit în Germania și autor al cărții „Întuneric și lumină”, dedicată echipei favorite. Acesta a trimis până la urmă 350 de euro pentru inițiativă și a hotărât să doneze ineditul obiect de „artă alb-violetă” chiar maternității pentru a fi afișat în noul salon.

Ieri seară a început și licitația pentru tricolul lui Costel Pantilimon de la meciul România – Ungaria (1-1) din preliminariile Euro 2016. Trebuie spus că portarul trecut pe la Timișoara traversează poate cea mai bună perioadă a carierei la Sunderland, unde a fost titular în ultimele șapte etape de Premier League și e apreciat pentru evoluțiile sale. Cei care doresc să-i achiziționeze tricoul cu autograf (de la națională) și astfel să contribuie la cauza nobilă o pot face prin intermediul paginii de Facebook a lui ASU Politehnica, unde la postarea legată de tricou pot licita online. Până la această oră cea mai mare sumă oferită era de 700 de lei. Licitația se încheie duminică, 21 decembrie, (simbolic) la ora 19.21. Mai trebuie precizat că lucrările de renovare a salonului de la Maternitatea Bega au demarat deja.

Suma totală necesară acestui proiect e de 9.500 euro. Donații pot fi trimise în continuare la Raiffeisen Bank, Agenția Banat, care are ca titular Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria”: Lei: RO76RZBR0000060012312108, Euro: RO29RZBR0000060012312954. Cod Swift: RZBRROBU (doar la tramzacțiile în euro). De asemenea se pot face donații directe pentru această cauză la Sebastian Novovic, nr. tel: 0724.654.387 sau Adrian Serețan, 0723.951.775.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 17 Dec. 2014, 17:11 Special
Pe aceeași temă