Ovidiu Stângă va fi noul antrenor al Craiovei: „Ne batem la promovare din primul sezon”

Mihai Andries 16 May. 2013, 13:41 Special
Ovidiu Stângă va fi noul antrenor al Craiovei:**

Fostul internațional crede că un buget de 1.200.000 de euro îi este suficient Craiovei pentru a se lupta la promovarea în Liga I, chiar din primul sezon de la revenirea în fotbal

Salut Ovidiu. Ai discutat cu Adrian Mititelu un posibil angajament al tău în noul proiect al Craiovei?
Sigur! M-am întâlnit cu Adrian Mititelu înainte de Paște, iar din punctul meu de vedere cred că lucrurile sunt clare. În acest moment sunt în Olanda și aștept să mă sune dânsul, iar din iunie să vin la Craiova, să mă apuc de treabă.

Care va fi postul tău la Craiova?
Eu m-am înțeles cu Mititelu să preiau Uni­ver­sitatea Craiova din postura de antrenor principal. Am mai lucrat cu dânsul și consider că omul ăsta chiar iubește Știința. Nu uitați că pentru această echipă și-a riscat aproape toată averea.

Înainte de tine,  Ilie Balaci s-a retras din proiect deoarece a considerat că fără cel puțin trei milioane de euro, Craiova nu are șanse la promovare…
Îți dai seama că nu știu ce bani a solicitat nea Ilie. Totuși, consider că dacă voi avea la dispoziție cel puțin 1.200.000 de euro cred că ne putem bate la promovare și chiar să reușim acest lucru din primul sezon.

Ce salarii vor avea viitorii jucători ai Craiovei?
În primul rând trebuie să-ți spun că de acum încolo vom fi foarte atenți cu bugetul clubului nostru. La Craiova nu se vor mai arunca bani aiurea, pe salarii exorbitante, așa cum s-a întâmplat în trecut. Consider că un fotbalist la nivelul Ligii a- II-a trebuie să câștige undeva în jur de 1.200-1.500 de euro lunar.

„L-aș vrea pe Dorel Stoica”

Apropo de jucători, în urmă cu șapte ani ai reușit promovarea echipei cu un nucleu de fotbaliști de la FC Caracal, acum pe ce jucători te vei baza?
Altele erau datele problemei. Acum vom încerca să aducem la echipă mai mulți jucători din străinătate , însă este evident că vom transfera și români, olteni de-ai noștri.

E vreun fost jucător al Craiovei pe care l-ai avut atunci și îl vrei și acum la Universitatea?
Dacă ar fi după mine, însă dacă și-ar dori și el să joace din nou la Universitatea, atunci să știi că mi-l doresc foarte mult pe Dorel Stoica. Este un jucător foarte bun și mi-aș dori să construiesc noua echipă în jurul său.

În staff-ul tău  o să aduci și foști colegi din generația ta?
Cu siguranță. Mi-ar plăcea să colaborez cu Gică Craioveanu, Papură și chiar Jerry Gane, îndiferent de postură.

Cu Gică Craioveanu ai discutat?
Am vorbit cu el și, sincer, chiar l-am simțit încântat de noul proiect. Consider că avem nevoie la Craiova de prezența lui Gică, chiar dacă nu ar putea sta foarte mult în oraș. Are multe relații în Spania și cred că ne poate ajuta cu doi-trei jucători și chiar și cu multe ale lucruri.

Suporterii crezi că te vor susține?
Sunt sigur că vor fi alături de mine, la fel cum au fost și în primul meu mandat ca antrenor-jucător la Craiova. Eu vin cu inima deschisă la Universitatea și îi aștept să ne însoțească, tot așa de mulți, în toate deplasările Științei.

Universitatea Craiova trebuie să renască în acest sezon, deoarece încă un an fără Știința va fi extrem de rău pentru toată lumea
Ovidiu Stângă, antrenor

Avem nevoie de ajutorul suporterilor, deoarece Universitatea, cu fanii aproape, în mod sigur va promova
Ovidiu Stângă, antrenor

147 de meciuri a jucat Ovidiu Stângă pentru Universitatea, între 1990 și 2006, reușind să înscrie 34 de goluri

30 de meciuri a antrenat Ovidiu Stângă la Universitatea Craiova, în sezonul  2005-2006 al ligii secunde

10 meciuri a pregătit-o Ovidiu Stângă pe Craiova în Liga I, în sezonul 2006-2007

25 de partide a jucat Ovidiu Stângă în tricoul echipei naționale


 „Vreau să revin la Craiova”

Fostul căpitan al Universității, Dorel Stoica, a declarat că, în cazul în care noul antrenor la Științei i-ar solicita serviciile, nu ar avea niciun motiv să nu joace din nou în Bănie. „ Dacă cei de la Craiova mă doresc, este normal să revin la echipa mea de suflet. Aș vrea să ajut această formație să promoveze în Liga I”, a spus Stoica, care actualmente se află sub contract cu CS Severin.

 

Articol de Daniel VLAD

Mihai Andries 16 May. 2013, 13:41 Special
Pe aceeași temă