S-a înnămolit Delta

16 Nov. 2011, 01:07 Opinii
S-a înnămolit Delta

Etapa a X-a consemna a treia rundă consecutivă cu Delta Tulcea pe primul loc, dar și ultima victorie a tulcenilor până în acest moment. Însă cele patru puncte avans față de Săgeata Năvodari și două față de Viitorul au fost irosite cu nonșalanță de elevii lui Cristi Dulca, prin trei egaluri: cu Farul, Dinamo II și Brăila!

Așa s-a ajuns ca după aproape două luni de stat pe unul din primele două locuri, Delta să coboare tocmai pe a treia treaptă a podiumului după etapa recent încheiată, fiind depășită la golaveraj chiar și de Săgeata Năvodari.

De ce s-a ajuns la această situație? Explicația sare în ochi la o simplă lecturare a clasamentului. Delta are cel mai slab atac din primele șase clasate și aici vorbim și de echipe precum Snagov, Astra 2 sau Farul! Lipsa unui atacant valoros în lotul tulcenilor își spune cuvântul exact atunci când nu trebuia.

Golgheterii Henry și Florea au câte 5 goluri, dar nu au mai marcat niciun gol de o lună, ultimul fiind indisponibil o vreme după meciul cu Farul. Soluția de avarie mai experimentatul Răzvan Radu a dat un singur gol în 13 etape și acela în minutul 90 al meciului cu Astra, mult prea puțin pentru o echipă care trage la promovare.

Așa că nu mai miră pe nimeni de ce Delta a început să piardă teren, în condițiile în care Săgeata are o mașină de goluri gen Sorin Chițu, iar Viitorul are în atac o multitudine de soluții de la noutățile Vlad Rusu și Vali Simion până la mai vechii Pantelie, Aurelian Chițu sau Hertu.

Mai sunt două etape de jucat din acest tur, ambele cu meciuri foarte grele pentru tulceni. O deplasare la Gloria Buzău, o echipă aflată într-o criză acută de puncte și un meci acasă cu Snagov, o echipă care produce multe probleme în deplasare atât pe teren, cât și prin vestiare. Dacă scapă cu bine de aceste două partide și nu pierde contactul cu celelalte două rivale la promovare, Săgeata și Viitorul, echipa din Tulcea trebuie să se pună pe căutat de urgență după un atacant ca lumea. Altfel, sunt ferm convins că nu va avea nicio șansă în a promova la finalul acestui sezon de campionat.

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

16 Nov. 2011, 01:07 Opinii
Tags:
Pe aceeași temă