OFICIAL: Universitatea lui Mititelu va juca la Turnu Severin.

Mihai Andries 10 Jul. 2013, 16:21 Special
OFICIAL: Universitatea lui Mititelu va juca la Turnu Severin.

Adrian Mititelu a găsit în cele din urmă stadion pentru echipa FC Universitatea Craiova. Acesta i-a anunțat pe fanii olteni, prin intermediul publicației editie.ro, că formația alb-albastră a încheiat un contract pe doi ani cu municipiul Drobeta Turnu Severin, care va pune la dispoziție arena locală, după ce formația CS Turnu Severin a retrogradat în liga secundă, urmând ca cele două grupări să împartă stadionul de 10.000 de locuri.

Locul inițial în care trebuia să joace Craiova era Petroșaniul, după cum anunța Liga2.ro în urmă cu câteva zile. FC Universitatea Craiova primise Consiliul Local, finanțatorul Adrian Mititelu urmând să achite o chirie de 1.000 de euro plus TVA pentru fiecare meci, precum și 25% din încasările din bilete. Mutarea a căzut în cele din urmă, deoarece Mititelu a găsit condiții mai avantajoase la Severin.

Universitatea Craiova a mai jucat la Severin (oraș aflat la 112 kilometri distanță de Bănie) și în returul sezonului 2009/2010, în stagiunea premergătoare retrogradării în eșalonul secund. Totuși, FRF a decretat în acest caz o excepție de la regulamentul care spune că o formație nu poate juca partidele de acasă la mai mult de 50 de kilometri de sediul clubului.

Mititelu, executat silit, pierde sediul clubului

Cu toate acestea, proiectul lui Adrian Mititelu de reînscriere a Universității Craiova în fotbal trebuie să treacă de tot mai multe bariere. După ce la mijlocul săptămânii trecute Nicolo Napoli nu a fost lăsat să intre pe teren, patronul oltean a mai primit astăzi o veste proastă.

Acesta ar putea rămâne și fără sediul clubului, care a fost folosit pe post de garanție într-un litigiu cu CEC Bank. Conform micapi.ro, Judecătoria Craiova a admis cererea băncii și a încuviințat executarea silită a lui Adrian Mititelu.

Inițial, primarul Lia Olguța Vasilescu l-a susținut pe Mititelu în disputa sa cu FRF și în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reușește să facă rost de banii necesari înscrierii formației în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Mihai Andries 10 Jul. 2013, 16:21 Special
Pe aceeași temă