Mititelu își mută Universitatea la Petroșani pentru 1.000 de euro pe meci!

Mihai Andries 05 Jul. 2013, 14:15 Special
Mititelu își mută** Universitatea la Petroșani pentru 1.000 de euro pe meci!

UPDATE1: FC Universitatea Craiova a primit aprobarea Consiliul Local și va disputa meciurile de pe teren propriu la Petroșani, finanțatorul Adrian Mititelu urmând să achite o chirie de 1.000 de euro plus TVA pentru fiecare meci, precum și 25% din încasările din bilete, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consiliul Local Petroșani a aprobat, vineri, în unanimitate cererea depusă de Adrian Mititelu care dorește să înscrie echipa ediția 2013-2014 a Ligii a II-a.

Asocierea dintre autoritățile locale și Mititelu este valabilă în perioada 15 iulie 2013- 15 iulie 2014 cu posibilitatea de prelungire. „În cadrul asocierii pentru folosirea Stadionului Jiul Petroșani subscrisa (n.r. – FC Universitatea Craiova) va suporta următoarele cheltuieli: 1.000 de euro plus TVA pentru fiecare joc oficial disputat în imobilul Jiul Petroșani și anexele sale: 500 de euro plus TVA pentru fiecare joc amical disputata în imobilul stadionul Jiul și anexele sale și 25 la sută din totalul sumelor încasate din vânzarea biletelor de intrare la jocuri. În vederea asocierii menționăm că există acordul Asociației Club Sportiv Jiul Petroșani”, se arată în cererea clubului din Craiova aprobată de Consiliul Local.


FC Universitatea Craiova ar putea disputa meciurile de pe teren propriu la Petroșani, finanțatorul Adrian Mititelu trimițând o cerere în aceast sens Consiliului Local, care o analizează vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am ales Valea Jiului și în special baza sportivă de la Petrișani, pentru că sunt foarte mulți suporteri în vale. L-am delegat pe președintele Marcel Iancu să se ocupe de toată problema și sperăm ca totul să fie bine. Am ales Valea Jiului pentru că este o zonă liberă de roșu”, a declarat Mititelu.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Mititelu, conform unei hotărâri a Curții de Apel București, cât și Primăriei Craiova, locuri neocupate până în prezent.

Inițial, primarul Lia Olguța Vasilescu l-a susținut pe Mititelu în disputa sa cu FRF și în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reușește să facă rost de banii necesari înscrierii formației în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Autoritățile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie, gruparea Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu de la Stadionul Ion Oblemenco, pentru a face loc noii grupări.

Ulterior, finanțatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a anunțat că gruparea pe care o conduce urmează să se reafilieze și să se înscrie în competiție. El a menționat că echipa îl are antrenor pe italianul Nicolo Napoli, iar clubul a înregistrat deja la FRF documentele pentru 20 de jucători.

Mihai Andries 05 Jul. 2013, 14:15 Special
Pe aceeași temă