„Nu am vorbit niciodată cu el!” Muscă neagă discuțiile despre meciuri trucate

Marius ANGHEL 23 Aug. 2013, 11:02 Special

În ediția de luni, ProSport a prezentat stenogramele unor discuții dintre Sorin Udrea și un fotbalist din Liga a II-a. Convorbirile dintre cei doi au ca temă mai multe meciuri dubioase din finalul campionatului 2010 – 2011, dar și intenția lui Udrea de a aranja partida dintre Chiajna și Ceahlăul (2-1) din penultima etapă. Interlopul bănățean ar fi dorit să intervină pentru ca nemțenii, promovați matematic în Liga I la data disputării meciului, să învingă. În dosarul lui Sorin Udrea la care reporterii au avut acces apare și numărul de telefon al persoanei cu care timișoreanul arestat pentru contrabandă și tâlhărie discuta despre partidele suspecte de blat.

Jurnaliștii l-au contactat pe interlocutorul lui Udrea din stenograme și au aflat că acesta este fotbalist la FC Voluntari și, în momentul discuției, se afla în cantonament cu echipa antrenată de Adrian Iencsi. Inițial, acesta a refuzat să își dezvăluie identitatea. Într-o altă discuție, purtată în aceeași zi, acesta s-a prezentat drept Marco Muscă. Ulterior, jucătorul a admis faptul că îl cunoștea pe Sorin Udrea: „Ne știm demult, am stat în același cartier în Timișoara. Nu mă surprinde că apar în stenograme, mă mai suna să ieșim la fotbal”. Fotbalistul a negat însă că ar fi discutat despre meciuri aranjate cu Udrea.

DIN STENOGRAME

Udrea: Voi nu mai aveți nicio șansă?
Jucător: Nu. Da…na, p*** mea… Nu știu. Te sun mai târziu dacă vrei.
Udrea: Cât de târziu? Iarăși noaptea?
Jucător: Da, pe la zece, așa…
Udrea: Vezi poate iar nu apuc, frate!
Jucător: Pe la ce oră vrei să te sun, pe la opt?
Udrea: Da, pe la opt! Ca să pot să vin să pariez!

„Nu am nicio legătură!”

Prin intermediul unui drept la replică trimis după apariția articolului, Marco Muscă susține, prin vocea avocatului angajat de părinții săi, următoarele: „Nu l-am cunoscut pe Sorin Udrea, nu am vorbit niciodată cu acesta, nici personal, nici prin intermediul telefonului și nu am nicio legătură cu această persoană. Informațiile apărute în ziarul dumneavoastră nu au niciun suport real, nu sunt dovedite, iar scenariul reporterilor ProSport este neadevărat”. Avocatul fotbalistului a solicitat și o poziție oficială din partea DIICOT care să confirme dacă Marco Muscă apare sau nu în dosarul lui Sorin Udrea.

DIN STENOGRAME

Jucător: Vezi că nu știu nimic de noi, frate.
Udrea: Bă, ești nebun?
Jucător: Nu ne-o zis nimic. Deci cred că-i pe bune. Cică ar fi sunat, l-o sunat pe unu să ieie vreo patru-cinci, dar nu sunt de acord ăștia.
Udrea: Da?
Jucător: Ă‚hă.
Udrea: Păi, hai, dacă îi, sună-mă dacă știi ceva, te rog!
Jucător: Dacă îi…dimineață. Restul le știi și tu pe alea: pe ACU, Alba Iulia, pe Snagov
Udrea: Nu! Trimite mesaj, trimite mesaj!

Marco Muscă a debutat pentru Viiitorul Constanța chiar în sezonul 2010 – 2011, într-un meci cu Dinamo II. Ulterior, mijlocașul a fost împrumutat la Săgeata Năvodari și ACS Clinceni

Articol scris de Costin NEGRARU

Marius ANGHEL 23 Aug. 2013, 11:02 Special
Pe aceeași temă