Nouă echipe din Liga a 2-a la un pas de desființare

02 Dec. 2008, 10:30 Special
Nouă echipe din Liga a 2-a** la un pas de desființare

Liga a II-a a tras sâmbătă cortina peste cel mai greu sezon de toamnă din ultimii ani. Afectate de criza financiară, majoritatea echipelor se luptă să supraviețuiască.

În seria I, primul semnal al problemelor a fost dat de Forex. Formația care acum două sezoane a fost la un pas de promovare în Liga I s-a retras din campionat în etapa a X-a, iar exemplul ei a fost urmat de Prefab Modelu. La Călărași, finanțatorul Petre Miluț a ajuns la fundul sacului, iar echipa a fost desființată după etapa a XIV-a.
Probleme mari există și la vârful clasamentului primei serii.

Așa cum ați putut afla de pe site-ul www.liga2.ro, fotbaliștii de la Progresul au jucat trei luni fără să primească vreun ban, patronul Marin Dodu achitând restanțele financiare abia sâmbătă, după jocul cu Sportul. Un alt mare nume al fotbalului românesc care se zbate în sărăcie este FCM Bacău. Prima echipă din provincie care a visat să ajungă în Liga Campionilor are datorii mari către jucători și este aproape de desființare.

UTA și „U” Cluj, în colaps

Nici formațiile din seria a II-a nu sunt scutite de probleme. Tragic este faptul că tocmai două dintre echipele cu tradiție din fotbalul românesc, Universitatea Cluj și UTA, se află într-o situație aproape fără ieșire. Situația financiară a „șepcilor roșii“ nu este deloc roz. Conturile sunt goale, iar, potrivit unor zvonuri, noul patron, Oncos, ar cam vrea să se retragă, situație în care clubul ar redeveni al Consiliului Local. Șefii lui „U” vor avea o întâlnire decisivă cu acționarii la începutul acestei luni.

De cealaltă parte, arădenii au avut nevoie de 1.500.000 de euro pentru prima parte a campionatului, dar au trăit dintr-o jumătate de milion. Banii au venit din vânzarea lui Dănălache și Hora și un împrumut obținut de Ionuț Chirilă. În prezent, salariile sunt neplătite de aproape trei luni și clubul este în pragul desființării, cu datorii de aproape 3 milioane de euro!

"UTA există din vară datorită mie. Din luna iunie sunt singur și mă zbat ca această echipă să existe. Am adus 500.000 de euro și numai eu știu cum am făcut. Din acest motiv, nu înțeleg atitudinea suporterilor" Ionuț Chirilă, antrenor UTA

 

 

Articol scris de Răzvan Vasiliu și Călin Todorescu

02 Dec. 2008, 10:30 Special
Pe aceeași temă