Farul a optat să-și trimită angajații în șomaj tehnic, deoarece ”este singura soluție viabilă”. Explicațiile lui Tiberiu Curt

Marius ANGHEL 10 Apr. 2020, 21:01 Liga 2

În imposibilitate de a mai plăti în întregime salariile jucătorilor în această perioadă de inactivitate sportivă din cauza pandemiei de coronavirus, Farul Constanța a optat să-și trimită jucătorii și toți angajații în șomaj tehnic. Ajutorul de la stat e valabil până la încheierea stării de urgență decretate în România. Prima lună de criză va fi încheiată săptămâna viitoare, iar președintele Klaus Iohannis va declara prelungirea acesteia pe o perioadă de încă 30 de zile.

Despre situația administrativă de la Farul a vorbit Tiberiu Curt, managerul clubului constănțean.

”Am luat decizia ca toți angajații clubului să intre în șomaj tehnic și toată lumea a înțeles situația, pentru că este singura soluție viabilă, ținând cont de ceea ce se întâmplă. Respectăm toate indicațiile autorităților și ne pregătim pentru momentul când va putea fi reluată activitatea. Nu știm când va fi posibil acest lucru, așteptăm să vedem ce se va stabili.

Până atunci, jucătorii se pregătesc individual, țin legătura online cu antrenorii și preparatorul fizic. Ne dorim ca această pauză forțată să se încheie cât mai repede, dar este foarte important să trecem cu bine de această perioadă dificilă pentru toată lumea. De aceea, trebuie să respectăm regulile stabilite de autorități, să stăm acasă și să sperăm că ne vom revedea cât mai curând pe stadion, în condiții de siguranță”, a spue Tiberiu Curt pentru site-ul oficial al Farului.

Principalul acționar al clubului constănțean, Ciprian Marica, a vorbit și el despre situația de criză pe care o traversează Farul în această perioadă. ”Marinarii” nu mai au nici sprijin financiar de la autoritățile locale.

Sportiv, după desfășurarea a 24 de etape, Farul Constanța se află pe locul 9 în Liga 2, la egalitate cu SCM Gloria Buzău și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, toate cu 33 de puncte, la șase lungimi de locurile 2 și 3, ocupate de CS Mioveni, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-club-din-liga-2-intra-in-somaj-tehnic-farul-constanta-are-probleme-cu-finantarea-si-apeleaza-la-ordonanta-de-guvern-oamenii-sunt-solidari-si-inteleg-19129588

Foto: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 10 Apr. 2020, 21:01 Liga 2
Pe aceeași temă