Și ASU Politehnica a recurs la măsura suspendării contractelor, pentru tot clubul. Marius Cociu: ”Dacă nu vom putea relua competiția în 13 iunie, vom avea o problemă”

Anda DELIU 08 Apr. 2020, 18:22 Liga 2
Și ASU Politehnica a recurs la măsura suspendării contractelor, pentru tot clubul. Marius Cociu: ”Dacă nu vom putea relua competiția în 13 iunie, vom avea o problemă”

ASU Politehnica a apelat și ea la suspendare contractelor jucătorilor, antrenorilor și tuturor oamenilor din club. O parte aveau contracte de muncă, iar aceștia vor primi șomaj tehnic, în timp ce o altă parte avea contracte de activitate sportivă și va beneficia de ajutor social. Directorul sportiv Marius Cociu a comentat și situația prelungirii stării de urgență, aspect ce va întârzia și mai mult reluarea campionatului Ligii 2. Totodată crede că o altă prelungire, pe lângă cea anunțată, ar crea deja probleme.

Clubul alb-violet a suspendat contractele tuturor celor remunerați, inclusiv din Centrul de Copii și Juniori. „Am luat și noi decizia de a suspenda contractele. Am vorbit zilele acestea cu contabila, am suspendat pentru toată lumea. Aveam și o parte dintre oameni care aveau contract de muncă, iar restul aveau contracte de activitate sportivă. S-au făcut solicitări individuale pentru toți. Unii vor primi dintr-o parte, ceilalți, din cealaltă, 75 la sută din venit. Nu am întâmpinat nicio problemă, când am plătit salariile pentru februarie chiar mă întrebau jucătorii și staff-ul dacă primesc banii integral”, a explica Cociu.

Salariul pentru luna martie nu va fi cu mult diminuat

În cazul contractelor de muncă, șomajul tehnic e plafonat la suma maximă de 4.072 de lei, iar ajutorul social, la suma maximă de 2.340 de lei pe lună. În aprilie, cluburile au depus solicitări la AJOFM,-uri, respectiv, AJPIS-uri, pentru a obține bani pentru martie. Sumele se virează pentru nouă zile, începând de la 22 martie, de când se aplică această plată pentru activitatea sportivă. Așadar, veniturile aferente lunii martie nu vor fi cu mult mai mici.

”Sumele se acordă de la 22 martie. Așadar, nu vor avea un salariu cu mult mai mic pe martie. Rămâne de văzut când vom primi banii”, a mai spus Cociu.

Directorul sportiv al alb-violeților speră că starea de urgență să fie prelungită o singură dată

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că starea de urgență va fi prelungită cu încă 30 de zile, după 16 aprilie, când expira starea instaurată acum.

Acest lucru înseamnă că antrenamentele de fotbal normale, nu ce face fiecare jucător acasă acum, pot fi reluate doar în a doua jumătate a lunii mai, cel mai devreme. O altă prelungire ar complica enorm totul, spune Cociu.

”Starea de urgență se va prelungi. Asta înseamnă că nu putem începe mai devreme de luna mai antrenamentele. Asta înseamnă să se reia meciurile nu mai repede de 13 iunie. Dacă nu vom putea relua competiția în 13 iunie, vom avea o problemă”, a mai spus Cociu.

După 24 de etape, ASU Poli se află pe locul 11, cu 32 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-virtual-dintre-asu-politehnica-si-rapid-a-strans-mai-degraba-vizualizari-decat-donatii-clubul-timisorean-s-a-decis-sa-faca-altceva-cu-banii-stransi-19129484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reluarea-campionatelor-de-fotbal-la-16-mai-e-imposibila-klaus-iohannis-a-anuntat-ca-starea-de-urgenta-in-romania-va-fi-prelungita-cu-inca-30-de-zile-19129446

Anda DELIU 08 Apr. 2020, 18:22 Liga 2
Pe aceeași temă