Naționala de tineret va juca la Botoșani

02 Sep. 2009, 12:03 Special
Naționala de tineret va juca la Botoșani

 

Stadionul "Municipal" va găzdui un joc oficial al naționalei de fotbal a României pregătite de Emil Săndoi. Este vorba de meciul dintre reprezentativele de tineret ale României și Insulele Feroe, partidă ce va avea loc pe 13 octombrie, contând pentru preliminariile Campionatului European de tineret "Under 21", ediția 2009-2011.

 

Primarul Botoșaniului, Cătălin Mugurel Flutur,  a recunoscut că prin acest meci orașul său va avea foarte mult de câștigat la capitolul imagine. "Așa cum am fost incluși în circuitul Turului Ciclist al României, unde nu ne-am făcut niciodată de râs, vom fi incluși și în circuitul naționalei de fotbal, unde de asemenea, vom face toate eforturile pentru a nu ne face de râs. Această decizie, ca meciul să se joace pe «Municipal», implică o serie de investiții care oricum trebuiau făcute la arenă, dar care vor fi făcute în avans față de termenele prevăzute inițial", a declarat Cătălin Mugurel Flutur.

 

Primarul a recunoscut că un merit important în decizia Federației Române de Fotbal îi aparține lui Cornel Șfaițer, președintele FC Botoșani, ales recent în Comitetul Executiv al FRF. "Nu știu câte arene din țară beneficiază de un gazon excelent, cum este cel de pe «Municipal». Eforturile noastre de a pune stadionul la punct au contat foarte mult. În plus, fotbalul este foarte iubit la Botoșani, iar tinerii «tricolori» vor juca cu «casa închisă»", a mai spus Flutur.

 

Pentru FRF a contat foarte mult și faptul că meciul seniorilor de pe 14 octombrie se va disputa la Piatra Neamț. "În mare îndeplinim condițiile de organizare a unui meci internațional. Avem aeroportul aproape, hoteluri care asigură condiții bune, gazon foarte bun, ceea ce este extrem de important. Mai trebuie făcute câteva lucrări la stadion însă avem timp pentru ca acestea să fie efectuate. Sâmbătă va veni o comisie a FRF și împreună vom pune la punct toate detaliile", a declarat Cornel Șfaițer.

 

Sursa: monitorulbt.ro

02 Sep. 2009, 12:03 Special
Pe aceeași temă