Nu s-au mai înțeles! Meciul dintre Sportul Snagov și Petrolul, din Cupa României, nu va mai avea loc pe „Ilie Oană”. Ce a solicitat echipa unde manager e Vivi Răchită

Marius ANGHEL 05 Sep. 2019, 18:19 Campionat
Nu s-au mai înțeles! Meciul dintre Sportul Snagov și Petrolul, din Cupa României, nu va mai avea loc pe

UPDATE: Deși, inițial, anunțase că e de acord cu propunerea făcută de președintele Petrolului, Marius Stan, ca Sportul Snagov să organizeze pe stadionul „Ilie Oană” meciul din Turul 4 al Cupei României împotriva Petrolului, managerul general al ilfovenilor, Valeriu Răchită, a revenit asupra deciziei. În urma discuțiilor amănunțite pentru mutarea jocului de la Ghermănești la Ploiești, cele două părți n-au ajuns la un numitor comun, astfel că partida de miercuri se va juca pe terenul Sportului Snagov.

„Eu am acceptat să jucăm la Ploiești, cu gândul la suporteri și la un stadion frumos, chiar dacă echipa mea era avantajată de terenu de la Ghermănești. Am solicitat încasările obținute din bilete, din care să fie scăzute costurile de organizare, chiria și baremul arbitrilor, însă am fost refuzați. Este lipsă de respect față de suporteri. Anul trecut, în aceeași situație, Craiova ne-a plătit deplasarea și cazarea la hotel, doar pentru a juca în fața propriilor fani”, a spus Răchită pentru realitateasportiva.net.

Astfel, primul meci dintre Petrolul și Sportul Snagov, cel din Cupa României, se va juca la Ghermănești, miercuri, de la ora 16:30, acolo unde ilfovenii se gândesc să pună 30 de lei prețul unul bilet pentru suporterii echipei ploieștene, iar în campionat, partida din etapa a 7-a dintre Petrolul și Sportul Snagov se joacă pe „Ilie Oană” și a fost programată pentru luni, 16 septembrie, de la ora 18:00.


 

Petrolului i-a fost distribuit de către FRF un meci cu Sportul Snagov în Turul 4 al Cupei României, iar cum ilfovenii s-au clasat pe o poziție inferioară în sezonul recent încheiat, pe locul 5, față de 4, pe cât au terminat ploieștenii, automat, conform regulamentului, jocul dintre acestea ar trebui să aibă loc la Ghermănești, pe terenul trupei manageriate de Valeriu Răchită. Chiar ieri, federația a programat și datele exacte de desfășurare a partidelor, iar jocul dintre Snagov și Petrolul a fost pus să aibă loc miercuri, 11 august, de la ora 16:30.

Cum starea proastă a gazonului stadionului Voința de la Ghermănești nu mai este o noutate pentru absolut nimeni, Petrolul le-a solicitat celor de la Sportul Snagov ca meciul din Cupă să se joace la Ploiești, pe „Ilie Oană”. Iar Valeriu Răchită spune că a acceptat-o, astfel că doar FRF mai trebuie să-și dea acordul.

„Am fost sunat de către Marius Stan cu această propunere și, pentru suporterii Petrolului, am acceptat propunerea de a veni cu Snagovul pe arena Ilie Oană”, a declarat managerul general al Sportului Snagov, Valeriu Răchită, pentru Ziarul Prahova.

Interesant este că la câteva zile după jocul din competiția KO, Petrolul și Sportul Snagov se vor întâlni din nou, de această dată în campionat, și tot pe „Ilie Oană”. Data exactă a jocului nu a fost încă programată de FRF, însă va avea loc la finalul săptămânii următoare.

Până atunci însă, sâmbătă, de la ora 11:00, Sportul Snagov joacă pe teren propriu cu Dunărea Călărași, în etapa a 6-a, iar Petrolul o întâlnește de la ora 19:45, la Timișoara, pe Ripensia. Ilfovenii nu au niciun punct după cinci etape și sunt ultimii în clasament, iar ploieștenii, care au un meci mai puțin jucat, au 7 puncte și sunt pe locul 9.

Altfel, Petrolul și-a încheiat mini-stagiul de pregătire de la Predeal cu o petrecere și așteaptă definitivarea discuțiilor cu Gabriel Deac, Younes Hamza și Filipe Teixeira. În timp ce la Sportul Snagov, situația clubului continuă să fie incertă. Predarea acționariatului de Cătălin Rufă către Ovidiu Onosă, patronul de la Carmen, club pe care l-a retras din Liga 4 pentru a veni la Snagov, însă nu s-a efectuat, iar de pregătirea echipei se ocupă secunzii lui Valeriu Răchită, care de o săptămână a făcut un pas în spate și a preferat să nu mai fie antrenor principal, ci manager general.

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 05 Sep. 2019, 18:19 Campionat
Pe aceeași temă