Mihai Eminescu, mai bun ca Ion Creangă. Campioana din Botoșani a făcut un pas mare spre Liga 3 după victoria din Neamț

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 20 Jun. 2016, 10:47 Stiri

Sâmbătă după-amiază s-au disputant meciurile tur din barajul pentru promovarea în Liga a III-a la fotbal. Luceafărul Mihai Eminescu, campioana județului Botoșani, s-a impus cu scorul de 1-0, în deplasare, în fața formației Voința Ion Creangă din județul Neamț.

Elevii lui Cătălin Chirilă au făcut un meci bun, au marcat un gol prin Dolhescu (min. 15) și și-au mai creat alte trei ocazii de a marca. De partea cealaltă, gazdele au avut câteva șuturi periculoase, dar nu au reușit să marcheze. Pe finalul partidei, Luceafărul a rămas în zece oameni după ce portarul a văzut al doilea cartonaș galben.

Petru Filip: „După meci arbitrul și-a cerut scuze”

Oficialii echipei Luceafărul Mihai Eminescu sunt mulțumiți de rezultat și de modul cum a abordat tactic acest meci antrenorul Cătălin Chirilă. Ei susțin că au fost dezavantajați de terenul care avea dimensiunile minime și care nu era unul foarte bun.

„A fost greu. Terenul mic ca la Vf. Câmpului. Nu prea am putut să dezvoltăm jocul. Am marcat un gol pe contraatac după care am jucat cu cinci fundași și am reușit să ținem scorul. Păcat că ne-a eliminat portarul pe final. După meci arbitrul și-a cerut scuze și a spus că i-a dat al doilea galben dintr-o greșeală. După victoria din seara asta, nu ar trebui să avem probleme în ceea promovarea”, a declarat Petru Filip, președintele clubului botoșănean.

Gireadă: „Vom încerca să mergem în Liga a III-a. Nu o să avem bani mulți”

Dacă se va impune în acest baraj, Luceafărul Mihai Eminescu ar putea fi a treia reprezentantă a județului Botoșani în Liga 3. Prima este Inter Dorohoi, iar cea dea doua ar putea fi „satelitul” celor de la FC Botoșani, asta după ce FRF a dat posibilitatea tuturor cluburilor din Liga 1 să-și înscrie câte o echipă secundă în cel de-al treilea eșalon.

„Au jucat bine băieții, am câștigat cu 1-0 și e bine. A fost un teren foarte mic, rău, uscat. În groapă la noi vor avea probleme. Au câțiva jucători buni și nu pot spune că nu ne-au pus probleme. Am fost ușor peste ei. Au fost ocazii de ambele părți. Chiriță a ratat singur cu portarul în minutul 10, apoi a marcat Dolhescu, după care tot Dolhescu a ratat. Au avut și ei vreo două șuturi bune. Plecăm cu prima șansă în meciul de la Eminescu. Noi vom încerca să mergem în Liga a III-a. Nu o să avem bani mulți, majoritatea băieților lucrează. Nu vor fi jucători profesioniști, cu contracte. Vom face două-trei antrenamente pe săptămână plus un meci. Dacă băieții își doresc să jucăm în Liga a III-a, noi ne vom strădui să asigurăm bugetul minim necesar. Avem unde juca, stadionul de la Ipotești îndeplinește condițiile”, a spus Verginel Gireadă, unul dintre sponsorii echipei din Mihai Eminescu.

Meciul retur este programat sâmbăta viitoare, de la ora 17.30 pe stadionul din Ipotești.

Articol scris de Răzvan SAUCIUC
Foto: Botoșăneni.ro

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 20 Jun. 2016, 10:47 Stiri
Pe aceeași temă