Naicu: „€œAntrenorul i-a zis să se spele și să reintre în poartă!”

Mihai Andries 22 Jun. 2012, 20:02 Special
Naicu:

Antrenorul echipei proaspăt promovate în Liga a III-a, Apă Craiova, a povestit în exclusivitate pentru Radio Sport Total FM întâmplările din meciul cu Posada Perișani, al cărui portar s-a prăbușit pe teren în minutul 119 al partidei, fiind transportat în comă la spital.

Potrivit tehnicianului echipei craiovene, jucătorul i-a cerut antrenorului său să fie schimbat în pauza dinaintea primei reprize de prelungiri din cauza amețelilor, dar cererea i-a fost refuzată, iar goalkeeperul s-a văzut nevoit să revină pe teren în ciuda problemelor de sănătate evidente.

„€œLa pauză dintre prelungiri jucătorul a venit și i-a spus antrenorului că nu mai vede, are amețeli și acesta i-a zis: «Du-te spală-te și bagă-te în poartă». S-a întâmplat aproape de banca noastră de rezerve. Eu personal nu am auzit, dar persoane din anturajul meu au fost mai aproape și mi-au confirmat acest dialog”, a declarat Victor Naicu, în exclusivitate, la emisiunea „€œEuro Maraton”, realizată de Narcis Drejan.

Imaginile memorate de antrenorul Apei Craiova îl cutremură și acum pe tehnicianul oltean care acuză lipsa de reacție a paramedicilor și a membrilor din stafful Posadei, concentrați pe faza de atac a echipei.

„€œAm fugit spre el și i-am acordat primul ajutor. L-am întors într-o parte, am încercat să-l ajut să nu-și înghită limba, am cerut disperat ajutorul ambulanței, nimeni nu intervenea. Nu îmi vine să cred nici acum: pentru aproximativ 10 minute nu a respirat, iar într-un final l-am văzut cu masca de oxigen pe față, se chinuia să respire și tremura. Nu îi doresc nimănui să fie martor la așa ceva”, povestește fostul jucător al Universității Craiova.

Canicula teribilă din ultimele zile este principalul motiv pentru problemele grave avute de portarul Posadei, astfel că antrenorul Apei Craiova atrage atenția că în perioadele extrem de calde meciurile ar trebui jucate seara, pe un stadion cu nocturnă.

„€œAm înțeles că a ieșit din comă după două zile, problema este că fiind câteva meciuri în țară, eu cred că în fiecare județ există un teren cu nocturnă, nu cred că era o cheltuială foarte mare ca aceste meciuri din mijlocul verii să se joace pe nocturnă, pentru a evita moartea unui alt jucător. Nu cred că în România nu sunt 20 de stadioane cu nocturne, preferăm să mergem 400 de km în plus ca să jucăm în niște condiții mai bune”, spune acesta

În ciuda acuzațiilor venite din partea antrenorului Posadei Perișani care susține că meciul de baraj nu trebuia să aibă loc din cauza unor posibile încălcări de regulament, tehnicianul Apei spune că atenția tuturor celor implicați ar trebui să fie îndreptată spre soarta lui Alexandru Cruceru.

„€œAm văzut pe un antrenorul celor de la Perișani acuză FRF că ne-a dat drept de joc și din cauza asta s-a întâmplat acel lucru. Nu cred că trebuie să ne legăm de regulamentele FRF-ului, când un om stă în spital în stare gravă. Nu mă pot bucura de această promovare până nu-l văd pe Alexandru pe picioare. Este un portar excelent care și-a ținut echipa în joc”, a mai adăugat Victor Naicu.

Sursa: Sport Total FM
Foto de Florin CEAUȘU

Mihai Andries 22 Jun. 2012, 20:02 Special
Pe aceeași temă