Mugurel Buga, golgheter la 40 de ani! „Am cărat pianul pe teren, dar am reușit să și cânt pe gazon. Fără falsă modestie, mai pot să joc”

Marius ANGHEL 31 May. 2018, 16:39 Special
Mugurel Buga, golgheter la 40 de ani!**

Ajuns la 40 de ani, Mugurel Buga, fostul atacant al Rapidului și Brașovului, a încheiat un sezon bun la AFC Hărman în Liga a 3-a. Golgheter al echipei cu 12 goluri, Buga încă nu știe dacă va continua să joace și în sezonul viitor. „Mă țin bateriile și la 40 de ani, iar statistica este de partea mea. Am dat 12 goluri, dar mult mai multe pase de gol. La Hărman am cărat pianul pe teren, dar am reușit să și cânt pe gazon. Fără falsă modestie, mai pot să joc pentru că nivelul Ligii a 3-a este unul slab și nu sunt semne pentru un fotbal mai performant. Chiar dacă la acest nivel întâlnesc și mulți fundași rudimentari, știu să mă feresc”, spune Mugurel Buga pentru Monitorul Expres.

„Puteam mai mult”

Începând din iarnă, Mugurel Buga a îndeplinit și rolul de antrenor secund, alături de Rareș Forika, cei doi fiind locotenenții antrenorului Ioan Naghi.

„Pentru mine a fost ceva inedit să fiu jucător, dar și antrenor. Împreună cu Rareș și „nea Nelu” am făcut treabă bună. La Hărman nu a fost presiune, am dat credit copiilor și acest lucru s-a văzut. Am îmbinat experiența unor jucători cu elanul tinereții altora, iar jocul prestat de noi a fost apreciat și de adversarii pe care i-am întâlnit. Chiar și Răzvan Burleanu a spus că Hărmanul a avut cea mai bună echipă din serie. Dacă am fi mai avut 3-4 jucători de valoare, cred că puteam face și mai mult”, spune golgheterul lui AFC Hărman.

Paraschiv, Prejmerean și Mitrică, pariurile lui Buga

Buga le prevede un viitor frumos unor tineri jucători cum sunt Paraschiv, Prejmerean și Mitrică. „Cei trei vor avea un viitor frumos în fotbal, asta dacă vor munci în continuare, vor rămâne cu picioarele pe pământ și vor trata fotbalul foarte serios. Toți au carcatere frumoase și sunt convins că pot ajunge foarte sus”, spune fostul atacant al stegarilor.

„Brașovul are nevoie ca de aer de echipă de Liga 1″

Legat de viitorul fotbalului brașovean, Buga spune că „orașul are nevoie ca de aer de echipă în Liga 1. Avem mulți copii talentați, dar unde să meargă să joace? Văd că s-au trezit echipele de tradiție, U Cluj, Petrolul, Farul. La Brașov a fost făcut un prim pas cu AS SR Brașov. Proiectul trebuie să continue, pentru că Brașovul are nevoie de FC Brașov”.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 31 May. 2018, 16:39 Special
Pe aceeași temă