Moș Crăciun i-a adus Brașovului… Steagu Roșu!

Marius ANGHEL 24 Dec. 2012, 16:41 Special

Acum câteva zile, mai precis pe 21 decembrie, între clubul FC Brașov și clubul A.C.S. Steagu Roșu Brașov s-a semnat un protocol de colaborare, pentru următorii 10 ani! Colaborarea, benefică ambelor părți, va presupune ca echipa fanion a județului Brașov, clubul de Liga I, și A.C.S. Steagu Roșu, club înființat de Eduard Gherghe și Mihai Ivăncescu, fii a două foste mari glorii brașovene, să colaboreze pentru a a crește copii și juniori pentru prim-divizionara de la Poalele Tâmpei.

F.C. Brașov și A.C.S. Steagu Roșu vor păstra coproprietate pe jucătorii păromovați către clubul fanion al Brașovului, negocierile între cele două părți durând… „zece minute” – după cum spune Eduard Gherghe. „Nu ne-au trebuit zile pentru negocieri ci ne-am așezat la masă și în zece minute protocolul a fost semnat. Este normal, pentru că la negocieri au participat oameni care pricep acest fenomen – Directorul General Stamatopol Ioan și antrenorul echipei de seniori – Adrian Szabo” – spune Gherghe.

Școala de fotbal A.C.S. Steagu Roșu Brașov a luat ființă în anul 2010, Eduard Gherghe și, apoi, Dragoș Ivăncescu – fiul fostului internațional și fost președinte la F.C. Brașov, Mihai Ivancescu, contribuind la primii pași făcuți de această structură, la care, pe parcurs s-au adăugat alți câțiva oameni de calitate, precum Adrian Chiriac – președinte al clubului sau Marius Boeriu, acesta din urmă nimeni altul decât  vicepreședintele Asociației „15 Noiembrie 1987 Brașov”, el fiind și președinte executiv al grupării..

Managerul clubului, Eduard Gherghe spune că „după doi ani clubul este pe un drum bun și pe mâini bune, are un proiect clar, bine stabilit si fiecare știe ce are de făcut. Este foarte important pentru club că oameni de fotbal, precum Adrian Chiriac și Marius Boeriu să fie alături de acest proiect, de acești fotbaliști ai Brașovului, pentru că cei doi sunt o garanție a succesului, prin ceea ce au făcut în ultimii ani pentru fotbal, iar faptul că au acceptat să preia funcții de conducere în club, este o mândrie. Cu Marius Boeriu am colaborat la recent promovata echipă de liga a doua din Brașov, el având de multe ori un aport decisiv în performanțele acesteia, din sezonul trecut”

Gherghe explică această colaborare astfel: „sunt legat sentimental de această echipă, tatăl meu jucând zece ani pentru F.C.Brașov, iar primii pași în fotbal tot la acest club i-am facut, iar F.C.Brașov va rămâne echipa fanion a județului nostru” – Gherghe anunțând și că se va dedica în totalitate proiectului de la A.C.S. Steagu Roșu!

„Corona rămâne la timpul trecut, am câștigat la nivel de copii și juniori două campionate oficiale, Gheorghe Ola și Cupa Gheorghe Hagi la nivel de județ, iar cu echipa de seniori am promovat în liga a doua. Cum îmi place să lucrez cu oameni care apreciază munca, am ales acest drum, alături de cei mai sus menționați, cărora le mulțumesc pentru încredere și, sunt sigur, că acest club va avea tot mai mulți prieteni și colaboratori” – încheie Gherghe.

În ajun de Crăciun, la club a fost un moment de sărbătoare pentru micuții fotbaliști de la A.C.S. Steagu Roșu, care au primit din partea conducerii clubului cadouri.

Articol scris de Constantin MARIAN

Marius ANGHEL 24 Dec. 2012, 16:41 Special
Pe aceeași temă