Moldovan, la catedra tricolorilor U 21: „Am făcut performanță ca jucător, vreau același lucru și ca selecționer la tineret”

Mihai Andries 04 Jul. 2014, 15:18 Special
Moldovan, la catedra tricolorilor U 21:**

Viorel Moldovan a plecat de la Rapid și a fost numit astăzi în funcția de selecționer a naționalei de tineret. Moldovan afirmă că poziția de antrenor al echipei naționale Under 21 reprezintă o imensă provocare pentru el și va încerca să obțină performanțe notabile din postura de antrenor așa cum a făcut-o din postura de jucător al „Generației de Aur”.

Referitor la contractul oferit de FRF, Moldovan a precizat că înțelegerea este valabilă pe o perioadă de doi ani și că din punct de vedere financiar îi era mai bine la Rapid.

„Vreau să mulțumesc conducerii federației și comisiei tehnice pentru încrederea acordată. Sunt onorat să fiu antrenorul naționalei Under 21. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a oferi primei reprezentative cei mai buni jucători. E o provocare enormă, am emoții și mă bucur că revin la echipa națională. Am fost un jucător care am făcut performanță și îmi doresc să reușesc același lucru și la naționala de tineret. Sunt jucători foarte buni în România, fotbaliști care trebuie îndrumați și susținuți. Avem foarte multe talente, dar nu este suficient acest lucru, e nevoie de multă muncă. Am un contract ferm pe o perioadă de doi ani, dar rezultatele mă vor ține aici. Am venit de la o echipă de club, una suferindă, dar din punct de vedere financiar câștigam mai mult la Rapid. Sunt convins că voi avea o colaborare foarte bună cu Victor Pițurcă”, a declarat Viorel Moldovan în cadrul unei conferințe de presă.

CITEȘTE PRIMUL INTERVIU OFICIAL AL LUI VIOREL MOLDOVAN CA SELECȚIONAR AL NAȚIONALEI U21

Viorel Moldovan a fost selecționat în urma campaniei „4 The Future”, comisia care a analizat CV-urile fiind condusă de Anghel Iordănescu. Fostul selecționer a explicat de ce a fost ales Moldovan pentru acest post.

„Am luat în calcul capacitatea profesională, competența, cunoștințele psihologice și pedagogice, să aibă o personalitate puternică. Va lucra cu mulți jucători tineri și va asigura viitorul echipei naționalei. Este antrenorul care a întrunit toate criteriile”, a declarat Anghel Iordănescu.

Mihai Andries 04 Jul. 2014, 15:18 Special
Pe aceeași temă