Ținutul Secuiesc și-a făcut echipă națională și merge la Campionatul Mondial! Robert Ilyes e antrenor și mai mulți jucători de la Csikszereda au fost convocați

Marius ANGHEL 21 May. 2018, 16:28 Stiri
Ținutul Secuiesc și-a făcut echipă națională și merge la Campionatul Mondial!** Robert Ilyes e antrenor și mai mulți jucători de la Csikszereda au fost convocați

În perioada 31 mai – 9 iunie are loc Campionatul Mondial al Minorităților, unde participă regiunile cu statut politic neclar, iar printre concurente se află și Ținutul Secuiesc.

Naționala e condusă de fostul rapidist Robert Ilyes, care va fi antrenor – jucător. Încă activ la 44 de ani, la Csikszereda, mijlocașul i-a convocat printre alții pe frații Fulop, Istvan și Lorand, de la Botoșani, respectiv Sepsi. Lotul este completat cu coechipieri de la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, echipă din Liga a 3-a din România.

Rchipele participante la acest Mondial sunt Tamil Eelam, Tuvalu, Armenia de Vest, Coreeni Uniți din Japonia, Tibet, Ținutul Secuiesc, Panjab, Padania, Cipru de Nord, Karpatalya, Ellan Vannin, Cascadia, Barawa, Kabylia, Matabeleland și Abkhazia.

Competiția va avea loc la Londra, cele 16 echipe urmând a se înfrunta pe zece stadioane.

Marius ANGHEL 21 May. 2018, 16:28 Stiri
Pe aceeași temă