Miercuri expiră termenul limită în care cluburile din Liga 2 trebuie să cedeze drepturile TV către FRF. Brașoveanu face un apel către conducători: „Respectați-vă angajamentul luat”

Marius ANGHEL 28 Jul. 2015, 18:22 Special

Termenul limită în care reprezentanții cluburile din Liga 2 s-au angajat în ședința de miercurea trecută, pe 22 iulie, la Casa Fotbalului, să cedeze Federației Române de Fotbal drepturile TV expiră mâine seară, pe 29 iulie. Prin vocea președintelui Răzvan Burleanu, FRF a transmis că imediat după ce va primi în scris de la echipe aceste acte se va urgenta crearea caietului de sarcini pentru organizarea licitației la comun.

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal a Ligii 2 (LPF 2) și reprezentantul cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, Auraș Brașoveanu, face un apel prin intermediul Liga2.ro ca reprezentanții echipelor din eșalonul secund să se țină de promisiunea pe care au făcut-o miercurea trecută, la ședința de la Casa Fotbalului.

„Fac un apel către cluburi de Liga a 2-a să își respecte angajamentul luat și până mâine seară (n.r. – 29 iulie) să trimită federației mandatele la care s-au angajat pentru ca aceasta să poată demara procedurile de întocmire a documentației în privința organizării licitației drepturilor TV pentru următorii trei ani”, a fost mesajul lui Auraș Brașoveanu.

„Aproape în totalitate membrii cluburilor prezenți azi au spus că e în regulă ca licitația de vânzare a drepturilor TV ale meciurilor din Liga a II-a să fie organizată de FRF. Și implicit ca drepturile TV să fie cedate federației. Și bineînțeles, federația își oferă doar suportul pentru organizarea licitației, fără să fie interesată de niciun comision sau altceava”, spunea Burleanu miercurea trecută.

CITEȘTE și: Noul format al Ligii 2 și cedarea drepturilor TV către FRF, subiecte tratate „delicat” de Burleanu la întâlnirea cu reprezentanții cluburilor. De la retrogradarea în ultima ligă, la programarea meciurilor la ore infernale

În sezon recent încheiat, niciun meci din Liga a 2-a n-a fost transmis pe un post național din cauză că echipele au dorit să vândă la comun, ca și acum, însă voiau să o facă prin intermediul Ligii Profesioniste de Fotbal pentru Liga 2 (LPF 2), organism nerecunoscut de FRF, deci ar fi făcut o acțiune ilegală. Oferte singulare au fost, gen ACS Poli sau Academica Argeș, însă s-a preferat rămânerea la comun pentru ca toate echipele să beneficieze de bani, așa cum se practică și în Liga 1.

Tot pe 29 iulie expiră și termenul de răzgândire în privința înscrierii în Liga 2

Tot mâine e data limită în ceea ce privește echipele din Liga 2 care nu au siguranța financiară că pot termina campionatul fără să ajungă la neprezentare, excludere sau abandon. În aceste trei situații, FRF va dicta sancțiuni drastice, echivalente cu retrogradarea în ultimul campionat al județului de care aparțin.

Dacă până pe 29 iulie se vor retrage din cele 28 de cluburi deja înscrise cel puțin șase dintre ele, atunci FRF nu va adopta sistemul cu două serii a câte 14 echipe, ci va merge direct din acest sezon pe o singură serie a maxim 22 de echipe.

Până marți seara, niciunul dintre cele 28 de cluburi înscrise în Liga 2 nu au transmis la FRF că vor redistribuirea în Liga 3.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 28 Jul. 2015, 18:22 Special
Pe aceeași temă