Cum arată cele două serii ale noului sezon din Liga 2. Înscrierea lui FCM Dorohoi a fost admisă, FC Clinceni și Dacia Unirea au primit aviz. Totul poate fi schimbat pe 29 iulie

Marius ANGHEL 28 Jul. 2015, 00:15 Special

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 27 iulie 2015, întrunit în mod statutar, la Casa Fotbalului, în prezența majorității membrilor săi, lipsind motivat doar Kyros Vassaras, a adoptat decizii care priveau în mod direct și viitorul campionat al Ligii a 2-a, ediția 2015-2016.

S-a luat decizia ca CS FC Academica Argeș și CF Brăila SA să își modifice forma și/sau structura juridică și să primească avizul favorabil din partea Direcției Juridice a FRF pentru a participa în noul campionat al Ligii 2 sub denumirea de CS FC Clinceni, respectiv ACS Dacia Unirea Brăila. Astfel, în urma acestor hotărâri, s-a hotărât și în ce serie va evolua echipa ilfoveană, cât și Chindia Târgoviște. FC Clinceni a fost astfel trecută în Seria I, iar dâmbovițenii în Seria a II-a.

Cât privește înscrierea grupării FCM Dorohoi, echipă care și-a depus dosarul de înscriere în noul campionat la o zi distanță după expirarea termenului limită, 20 iulie, s-a decis ca aceasta să fie admisă în Seria I.

În acest moment, avem toate echipele înscrise în noul sezon, 28 din 28, deci cele două serii vor fi compuse din câte 14 cluburi.

Posibilitatea retragerii cluburilor din competiție expiră pe 29 iulie

Totuși, în urma propunerii de miercurea trecută, 22 iulie, de la ședința organizată la Casa Fotbalului dintre reprezentanții Federației Române de Fotbal, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu, cu împuterniciții tuturor echipelor înscrise să participe în noul sezon al Ligii 2, s-a hotărât ca termen de 29 iulie ca formațiile care se vor răzgândi în privința participării în eșalonul secund să fie primite în campionatul Ligii 3 (acolo unde sunt înscrise, mai nou, 77 de echipe). În caz contrar, de continuare în Liga 2 și pe parcurs de neprezentare, retragere sau excludere, împotriva acestora se vor aplica măsuri expreme, echivalente cu retrogradarea în ultimul campionat al județului de care aparțin.

Dacă până pe 29 iulie se vor retrage din cele 28 de cluburi deja înscrise cel puțin șase dintre ele, atunci FRF nu va adopta sistemul cu două serii a câte 14 echipe, ci va merge direct din acest sezon pe o singură serie a maxim 22 de echipe.

Iată deciziile adoptate ce privesc formatul campionatului Ligii a 2-a, ediția 2015-2016:

„- Aprobă cu majoritate de voturi schimbarea formei juridice a cluburilor prezentate în Avizul Direcției Juridice a FRF din 23.07.2015.

 – Aprobă componența nominală a seriilor Ligii a 2-a, ediția de campionat 2015-2016 cu mențiunea că până la data de 29.07.2015 li s-a acordat posibilitatea cluburilor din Liga a 2-a de a se retrage din competiție.
 
 – Aprobă sistemul competițional al Ligii a 2-a pentru sezonul 2015 – 2016, echipele situate pe locurile 13 și 14 retrogradând direct, apoi fiind organizat play-off și play-out, urmând ca din 2016 – 2017 Liga a 2-a să fie organizată într-o serie de 22 de echipe, iar din 2017-2018, Liga a 2-a să fie organizată într-o serie de 20 de echipe.”

Campionatul Ligii 2 va debuta pe data de 29 august 2015.


 

Acestea fiind deciziile luate, dacă până pe 29 iulie nu se vor retrage cel puțin șase echipe din cele 28 înscrise în acest moment, în noul sezon al Ligii 2, ediția 2015-2016, vom avea două serii cu câte 14 echipe fiecare în acest format:

SERIA I: Rapid București*, FC Oțelul*, FC Ceahlăul*, FC Clinceni, Gloria Buzău, ASC Bacău, Rapid CFR Suceava, Dacia Unirea Brăila, FCM Dorohoi, CS Balotești, ACS Berceni, Farul Constanța, Bucovina Pojorâta**, Dunărea Călărași**.

SERIA A II-A: Gaz Metan Mediaș*, FC Brașov*, Universitatea Cluj*, CS Mioveni, Metalul Reșița, Unirea Tărlungeni, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Caransebeș, Șoimii Pâncota, FC Bihor Oradea, Chindia Târgoviște**, UTA Bătrâna Doamnă**, FCM Baia Mare**.

* echipe retrogradate din Liga 1
** echipe promovate din Liga a 3-a

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 28 Jul. 2015, 00:15 Special
Pe aceeași temă